Kardamom Affogato, avagy Kardamom fagyi presszókávéval

Kardamom Affogato, avagy Kardamom fagyi presszókávéval

Szerintem nem tudod elképzelni mennyire finom a Kardamom Fagyi, én legalábbis még nem találkoztam cukrászdában ezzel az ízesítéssel. Ha megvan az íz, fokozd egy kiváló minőségű kávé ízzel, és akkor ezt élvezed: Kardamom Affogato, ami annyit jelent: Kardamom Folytogatott, ami a kávéval való leöntést akarja kifejezni, gondolom én. Mindegy is, csak élvezd! Ha nincs még fagyigéped, már ezért a fagyiért is érdemes beruházni egy jobb márkájú darabba.

Hozzávalók:

3 dl tejszín (nem zsírszegény)

1 dl tej

50 g cukor

15 db kardamom maghüvely (kb 10 g)

1 kis csésze presszókávé adagonként

Munkamenet:

  • Öntsd egy tálba a tejet, a tejszínt és a cukrot, és keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  • Finoman nyomd össze a kardamom maghüvelyeket egy kanál hátoldalával, hogy szétnyíljanak. Ne veszíts el semmit a fekete kis magokból. Öntsd bele a maghüvelyeket és a magokat a tejes/tejszínes keverékbe.
  • Melegítsd fel a keveréket közepes hőfokon, majdnem a forráspontig, vedd le a tűzről, tedd félre 20 percre.
  • Keverd fel alaposan, majd szűrd át egy gézlappal kibélelt szűrőn. Fedd le és tedd a hűtőbe, hogy jól hűljön le.
  • Öntsd bele a keveréket a fagyigépbe, és a használati utasítás szerint készítsd el a fagyit, nálam ez kb. 20 percig tart.
  • Kanalazd ki a még képlékeny fagyit a gépből, és tedd a mélyhűtőbe 2-3 órát, hogy szépen adagolható állagú legyen.
  • Tálald egy szép kehelyben, és öntsd nyakon egy frissen főzött presszókávéval. Azonnal fogyasszátok.

 

Sok sikert, jó étvágyat! 

forrás: theviewfromgreatisland.com