Szerintem nem tudod elképzelni mennyire finom a Kardamom Fagyi, én legalábbis még nem találkoztam cukrászdában ezzel az ízesítéssel. Ha megvan az íz, fokozd egy kiváló minőségű kávé ízzel, és akkor ezt élvezed: Kardamom Affogato, ami annyit jelent: Kardamom Folytogatott, ami a kávéval való leöntést akarja kifejezni, gondolom én. Mindegy is, csak élvezd! Ha nincs még fagyigéped, már ezért a fagyiért is érdemes beruházni egy jobb márkájú darabba.
Hozzávalók:
3 dl tejszín (nem zsírszegény)
1 dl tej
50 g cukor
15 db kardamom maghüvely (kb 10 g)
1 kis csésze presszókávé adagonként
Munkamenet:
- Öntsd egy tálba a tejet, a tejszínt és a cukrot, és keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
- Finoman nyomd össze a kardamom maghüvelyeket egy kanál hátoldalával, hogy szétnyíljanak. Ne veszíts el semmit a fekete kis magokból. Öntsd bele a maghüvelyeket és a magokat a tejes/tejszínes keverékbe.
- Melegítsd fel a keveréket közepes hőfokon, majdnem a forráspontig, vedd le a tűzről, tedd félre 20 percre.
- Keverd fel alaposan, majd szűrd át egy gézlappal kibélelt szűrőn. Fedd le és tedd a hűtőbe, hogy jól hűljön le.
- Öntsd bele a keveréket a fagyigépbe, és a használati utasítás szerint készítsd el a fagyit, nálam ez kb. 20 percig tart.
- Kanalazd ki a még képlékeny fagyit a gépből, és tedd a mélyhűtőbe 2-3 órát, hogy szépen adagolható állagú legyen.
- Tálald egy szép kehelyben, és öntsd nyakon egy frissen főzött presszókávéval. Azonnal fogyasszátok.
Sok sikert, jó étvágyat!
forrás: theviewfromgreatisland.com