Kimchi Ramen Leves

Kimchi Ramen Leves

Ma már sok helyen kapható, és népszerű a Kimchi Ramen Zacskós Leves, a kicsi kis ízesítő aroma zacskóival, csak forró vízet igénylő, de egyébként eléggé igénytelen leves. Ha valami jobb Kimchi Ramen-re vágyunk, akkor ez a verzió a legmegfelelőbb, mert egyszerű, semmi macera, kevés hozzávalóból készíthető. Az, hogy 15 perc alatt elkészíthető, külön előny.

Hozzávalók:

1 ek olaj

5 Shiitake gomba, vagy más fajta friss gomba

1 doboz Kinchi konzerv, durvára vágva

500 ml hús- vagy zöldségleves alaplé pl kockából

2 tk paprika keverék

csipetnyi cukor

1 tk Szezámolaj

100 g Instant tészta

1 szál Újhagyma

  • Ha szárított Shiitake gombát használsz, akkor azt 1-2 órával előtte be kell áztatnod, majd a levét kiönteni. Így már könnyen szeletelhető.
  • Egy leveses lábasban sütögesd meg a szeletelt gombát egy kis olajon, kb 3 percig. Add hozzá a Kimchi leveleket is, süsd még 2 percig, mindezt közepes hőfokon.
  • Öntsd hozzá a Kimchi dobozban maradt levet és az alaplevet (hús- vagy zöldségleves kocka megfelelő lesz), szórd meg a paprika keverékkel (1,5 tk édes paprika, 0,5 tk erős paprika), a cukorral és csepegtesd bele a Szezámolajat is.  Forrald fel és hagyd főni lassú tűzön 5 percig.
  • Ha zacskós levest vettél (személyenként 1 tasak), akkor a tésztáját felhasználhatod, de dobd ki az aroma zacskókat belőle. Ez esetben főzd egyszerűen a levesbe a tésztát, egy perc alatt megfől. Ha instant tésztát használsz, akkor főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően, és azután tedd hozzá a kész leveshez. (Én úgy szoktam tálalni, hogy előbb a tésztát adagolom a tányérokba, majd a levest rászedem).
  • Tálald zöld újhagyma díszítéssel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2017/01/kimchi-ramen/