Kínai Brokkolis Csirke Barnaszósszal

Kínai Brokkolis Csirke Barnaszósszal

Ez az egyik legnépszerűbb kínai éttermi fogás. Gyorsabban el lehet készíteni, mint kivárni a megrendelt étel megérkezését. Mutatjuk:

Hozzávalók:

Csirkéhez:

350 g Csirkehús

3 ek víz

1 ek Osztrigaszósz

1 tk Kukorica keményítő

1,5 tk Olaj

A Fogáshoz:

1,5 dl Csirkehús leves, alaplé

1,5 tk Barna nádcukor

1,5 ek Világos Szójaszósz

2 tk Sötét Szójaszósz

1 ek Osztrigaszósz

1 tk Szezámolaj

csipetnyi őrölt Fehérbors

300 Brokkoli

3 ek növényi Olaj

2 gerezd Fokhagyma

1/4 tk frissen reszelt Gyömbér

2 ek Kukorica keményítő

 

Elkészítés:

  • Pácold be a feldarabolt csirkehúst, úgy, hogy egy kis tálban a csirkehúsra öntesz 3 ek vizet, 1 ek Osztriga szószt, 1 tk Kukorica keményítőt és 1,5 tk növényi olajat. Alaposan keverd össze az egészet, hogy a hús felszívja a folyadékot. Tedd félre 10 percre.
  • Most készítsd el a szósz keveréket: egy kis keverőtálban keverd jól össze a felmelegített 1,5 dl csirkehús alaplevet (kockából, vagy maradékból), 1,5 ek Világos Szójaszószt, 2 tk Sötét Szójaszószt, 1 ek Osztrigaszószt, 1 tk Szezámolajat, az 1,5 tk Nádcukrot és egy csipetnyi Őrölt Fehérborsot.
  • A Wok-ban forralj fel vizet és főzd a Brokkolit 1-2 percig, ki hogy szereti, ropogósan vagy puhábban. Szedd ki és tedd félre.
  • Tisztítsd meg a Wok-ot, majd hevítsd fel füstölésig, és tégy bele 2 ek Növényi Olajat, közvetlen utána a Csirkehús darabokat is és süsd aranybarnára minden oldalán, ezen a magas hőfokon. Ennek 3 perc elegendő szokott lenni.  Vedd ki, kanalazd ki a húst és tedd félte. 
  • Anélkül, hogy kimosnád a Wok-ot, tekerd a hőt alatta közepesre, önts még egy ek Olajat bele, és dobd bele a Fokhagymát meg a Gyömbért, süsd 5 másodpercig, tényleg csak eddig, mert megég és keserű lesz. Öntsd hozzá az elkészített Szósz keveréket, a Wok kanállal kevergesd körbe körbe, hogy az odaégett részeket feloldja, majd hagy egy ideig lassan rotyogni.
  • A Kukorica keményítőt hideg vízben old fel, keverd állandóan, mert azonnal leülepszik, és öntsd hozzá a szószhoz. 10-15 másodpercen belül kezd besűrűsödni.
  • Add hozzá a majdnem készre sütött Csirkehúst és a Brokkolit, majd kevergetve hagyd a szósznak bevonni a hozzávalókat.
  • Ezen a ponton végezhetsz még kiegészítést, ha sötétebb szószt szeretnél, csöpögtess hozzá Sötét Szójaszószt, ha sűrűbb szószt kedvelsz, akkor egy kis teaszűrővel szitálj bele még Kukorica keményítőt, ha túl sűrű, akkor adj hozzá még Csirkehús levest.
  • Tálalt frissen főzött rizzsel.

Jó Étvágyat!

forrás: www.thewoksoflife.com