Ahol mi lakunk, a kínai ételek, legyen az éttermi, vagy rendelt, házhoz szállított, mindig egy lutri. Jó drága, és vagy ehető, vagy nem. Lassacskán kitanultuk a fogásokat, hol itt lestük meg, hol ott. TV Paprika, vagy Utube, tök mindegy, a saját tapasztalat a lényeg. És mi rájöttünk, hogy egyáltalán nem ördöngösség, megy ez, és még finom is lesz. Vágj bele merészen, menni fog, de ami a lényeg, rájössz, hogy egyszerűbb elkészíteni, mint megrendelni. Na és tudod, hogy mi van benne. Nem mindegy.
Hozzávalók:
Marinád/pác:
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál Chinkiang rizsecet
1 evőkanál kukoricakeményítő
Marhahús Hoisin szószban chilivel:
250 g marhahús, csíkokra vágva
1 piros kaliforniai paprika, julienne-re csíkozva
4 újhagyma, durvára aprítva
2-3 evőkanál növényi olaj
2 gerezd fokhagyma, átnyomva
2-3 db Bird’s Eye Chili, mozsárban összetörve
3 evőkanál Hoisin szósz
2 evőkanál szójabab paszta
Elkészítés:
- Tedd minden hozzávalót a pácba, a marhahússal együtt, keverd jól össze és tedd félre 30 percre.
- Egy közepes méretű serpenyőben, magas hőfokon, olajon pirítsd meg a fokhagymát és a chilit egy percre, de égesd meg, mert keserű lesz.
- Add hozzá a marhahúst és süsd 3 percig.
- Add hozzá a paprikát, a hagymát és süsd még 2 percig, keverd folyamatosan.
- Zárd el a hőt alatta, öntsd hozzá a Hoisin szószt és a mungbab pasztát, keverd jól, mindaddig, amíg a szójabab paszta feloldódik.
- Tálald melegen, Basmati rizzsel.
forrás: pickled plum http://pickledplum.com/