Kínai Marhahús Csípős Hoisin szósszal

Kínai Marhahús Csípős Hoisin szósszal

Ahol mi lakunk, a kínai ételek, legyen az éttermi, vagy rendelt, házhoz szállított, mindig egy lutri. Jó drága, és vagy ehető, vagy nem. Lassacskán kitanultuk a fogásokat, hol itt lestük meg, hol ott. TV Paprika, vagy Utube, tök mindegy, a saját tapasztalat a lényeg. És mi rájöttünk, hogy egyáltalán nem ördöngösség, megy ez, és még finom is lesz. Vágj bele merészen, menni fog, de ami a lényeg, rájössz, hogy egyszerűbb elkészíteni, mint megrendelni. Na és tudod, hogy mi van benne. Nem mindegy.

Hozzávalók:

Marinád/pác:

1 evőkanál sötét szójaszósz

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál Chinkiang rizsecet

1 evőkanál kukoricakeményítő

Marhahús Hoisin szószban chilivel:

250 g marhahús, csíkokra vágva

1 piros kaliforniai paprika, julienne-re csíkozva

4 újhagyma, durvára aprítva

2-3 evőkanál növényi olaj

2 gerezd fokhagyma, átnyomva

2-3 db Bird’s Eye Chili, mozsárban összetörve

3 evőkanál Hoisin szósz

2 evőkanál szójabab paszta

 

Elkészítés:

  • Tedd minden hozzávalót a pácba, a marhahússal együtt, keverd jól össze és tedd félre 30 percre.
  • Egy közepes méretű serpenyőben, magas hőfokon, olajon pirítsd meg a fokhagymát és a chilit egy percre, de égesd meg, mert keserű lesz.
  • Add hozzá a marhahúst és süsd 3 percig.
  • Add hozzá a paprikát, a hagymát és süsd még 2 percig, keverd folyamatosan.
  • Zárd el a hőt alatta, öntsd hozzá a Hoisin szószt és a mungbab pasztát, keverd jól, mindaddig, amíg a szójabab paszta feloldódik.
  • Tálald melegen, Basmati rizzsel.

forrás: pickled plum http://pickledplum.com/