Régóta ígérem ezt a receptet, elnézést kérek, de most itt van végre. Amikor csak csirke ételekről írok, mindig elgondolkozom azon miért is készítjük/tálaljuk a megszokott, hagyományos módon, miért nem találhatnánk egy új megközelítést? Na, ez egy ilyen próbálkozás. A fiamnak és nekem, mint barlanglakónak nagyon ízlik, és nem lehetne könnyebben elkészíteni. Próbáld ki te is.
Hozzávalók:
50 g tapioka keményítő
½ teáskanál őrölt feketebors
500 g csirkecomb, csontozva, falatkákra vágva
1 evőkanál kókuszolaj
1 dl kókusztej
2 evőkanál balzsamecet krém
1 kis doboz paradicsompüré
1-2 evőkanál pálma cukor pogácsa
1 teáskanál fokhagymapor
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál chili pehely
100 g kesudió
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.
- Egy visszazárható műanyagzacskóba tedd bele a keményítőt, a halszószt, a balzsamecet krémet, a paradicsompürét, a nádcukrot, a fokhagymaport, a gyömbérport és a feketeborsot, majd a csirkét. Masszírozd jól meg, hogy jól összekeveredjen, a hús mindenhol be legyen vonva.
- Olvassz fel kókusz olajt egy serpenyőben vagy Wokban, és süsd a csirkedarabokat kb. 5 percig, mindaddig, míg jó barna nem lesz a kérge. Add hozzá a kesudiót, süsd még egy percig. Vedd ki és tedd egy tepsibe a darabokat.
- A kókusztejbe keverd bele a chilipelyhet. Öntsd a keveréket a csirkedarabokra a tepsiben.
- Süsd az egészet 30-35 percig az előmelegített sütőben, fogasd meg egyszer-kétszer.
- Tálaláskor öntsd ré a szószt és szórd meg aprított zöld paprikával, újhagymaszárral, petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
forrás: Susan Napolitano