Kínai Paleo Kesudiós Csirke

Kínai Paleo Kesudiós Csirke

Régóta ígérem ezt a receptet, elnézést kérek, de most itt van végre. Amikor csak csirke ételekről írok, mindig elgondolkozom azon miért is készítjük/tálaljuk a megszokott, hagyományos módon, miért nem találhatnánk egy új megközelítést? Na, ez egy ilyen próbálkozás. A fiamnak és nekem, mint  barlanglakónak nagyon ízlik, és nem lehetne könnyebben elkészíteni. Próbáld ki te is.

Hozzávalók:

50 g tapioka keményítő

½ teáskanál őrölt feketebors

500 g csirkecomb, csontozva, falatkákra vágva

1 evőkanál kókuszolaj

1 dl kókusztej

2 evőkanál balzsamecet krém

1 kis doboz paradicsompüré

1-2 evőkanál pálma cukor pogácsa

1 teáskanál fokhagymapor

½ teáskanál őrölt gyömbér

½ teáskanál chili pehely

100 g kesudió

 

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.
  • Egy visszazárható műanyagzacskóba tedd bele a keményítőt, a halszószt, a balzsamecet krémet, a paradicsompürét, a nádcukrot, a fokhagymaport, a gyömbérport és a feketeborsot, majd a csirkét. Masszírozd jól meg, hogy jól összekeveredjen, a hús mindenhol be legyen vonva.
  • Olvassz fel kókusz olajt egy serpenyőben vagy Wokban, és süsd a csirkedarabokat kb. 5 percig, mindaddig, míg jó barna nem lesz a kérge. Add hozzá a kesudiót, süsd még egy percig. Vedd ki és tedd egy tepsibe a darabokat.
  • A kókusztejbe keverd bele a chilipelyhet. Öntsd a keveréket a csirkedarabokra a tepsiben.
  • Süsd az egészet 30-35 percig az előmelegített sütőben, fogasd meg egyszer-kétszer.
  • Tálaláskor öntsd ré a szószt és szórd meg aprított zöld paprikával, újhagymaszárral, petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

forrás: Susan Napolitano