Kínai Sült Hús Káposztával, Stir-Fry

Kínai Sült Hús Káposztával, Stir-Fry

Ez a fogás az egyik legegyszerűbb kínai, ami Wokban vagy serpenyőben készül, szó szerint percek alatt. Nem is kell hozzá sok hozzávaló, lehet hogy minden hozzávaló már a hűtődben van. Aki most ismerkedik a Távol-Keleti konyhaművészettel, annak ideális ez a fogás.

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

180-200 g sertés húsos hasalja, vagy csirkehús

5 gerezd fokhagyma

5-6 db Madárszem chili, kimagozva

75 dkg friss káposzta

2 teáskanál Sherry vagy Brandy

1 evőkanál Világos Szója Szósz

1 evőkanál Sötét Szója Szósz

1 evőkanál víz

1 teáskanál kínai Chinkiang rizsecet

2 szál újhagyma, 2-3 cm darabokban

 

Elkészítés:

  • Hevíts magas hőfokra olajat egy Wokban, vagy serpenyőben. Dobd bele a húst, és süsd barnára. Szórd bele a chilit és a fokhagymát és csökkentsd a hőt közepesre. Állandó, dobva-rázva keverés mellett sütögesd egy percig, de figyelj, a fokhagyma hamar odaég!
  • Dobd bele a káposztát, a sherry-t, vagy a Brandy-t, a szójaszószt, a cukrot és a vízet. Tekerd fel a hőt magasra, fedd le, és hagyd a káposztát sülni 1-2 percig.
  • Vedd le a fedőt, öntsd bele a kínai Chinkiang ecetet, az újhagyma darabkákat, a sót ízesítésként. A káposztának ropogósnak, de egy kicsit karamellizáltnak kell lennie. Forrón tálald.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com