Tej, joghurt és Majonéz alapú, nagyon népszerű salátaöntet, Észak-Amerikában a legtöbbet eladott salátaöntet. A legfinomabb mégiscsak a friss hozzávalókból házilag készített változat. A történet nem régi, az 50-es években alkotta Steve Henson Alaszkában, majd hozta magával a Kaliforniai Éttermébe, ahonnan elindult hódító útjára.
Hozzávalók:
1 dl zsíros tej (legalább 2,8%-os)
0,5 dl Majonéz
0,5 dl natúr joghurt, vagy tejföl
1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
1 evőkanálnyi aprított snidling, metélőhagyma
1 evőkanálnyi friss, aprított kapor
csipetnyi só
csipetnyi őrölt feketebors
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál vöröshagymapor
1/2 teáskanál őrölt sérga mustármag
Felhasználási javaslat: finom vegyes zöldséges salátákra, káposzta salátákra, sült krumplira, sült csirkére, húsos salátákra, hideg szendvicsebe, felvágottakhoz.
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan keverd össze, ajánlatos egy befőttes üvegben keverni, mert így alaposan összerázható.