Nálunk a kókusztejből sohasem elég, már minden tejszínes receptet kókusztejjel készítünk. Ez a köret, vagy főétel (mert arra is bőséges), egy tipikus "nézzük meg mi van itthon" kreáció. Egy doboz kókusztej mindig ott lapul a spájzban a paradicsomkonzervek mellett. Ez esetben még a vörös vesebab is konzerv, persze finomabb lenne friss fejtett babból. Ha úgy találjátok, hogy ez nem elég egy étkezésre, akkor kiváló pörkölthöz, rántotthúshoz, vagy bármilyen húshoz.
Hozzávalók:
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
1 kisebb hagyma, aprítva
4 kakukkfű ágacska, frissen
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál szegfűbors, őrölt
1 kápia paprika, aprítva
2-3 paradicsom, aprítva
1 doboz vörös vesebab, 240 g
1 és fél csésze Jázmin rizs
1 doboz (400 ml) kókusztej, melegítve
friss petrezselyem zöldje
só és bors
Elkészítés:
- Egy lábasban olíva olajon sütögesd meg a fokhagymát, a hagymát és a kakukkfüvet, és amikor a hagyma üveges lett, add hozzá a paradicsomokat, a kápia vagy más paprikát, római köményt és a szegfűborsot, és kevergetés mellett főzd 5 percig.
- Öntsd bele a kókusztejet és a rizst, forrald fel, vedd le a hőfokot és főzd fedő alatt kb. 20 percig.
- Add hozzá a babkonzervet, vagy más főtt babot, keverd meg és főzd tovább 5 percig.
- Zárd el a hőt, sózd, borsozd, és díszítsd petrezselyem levéllel, vagy koriander zölddel.
Jó étvágyat!
forrás: pickledplum.com