Kolbásszal töltött Jalapeno paprika (zöld paprika)

Kolbásszal töltött Jalapeno paprika (zöld paprika)

A mexikói konyha ugyanolyan lelkesedéssel használja a paprikát, mint a magyar. Fogadjátok szeretettel a töltött paprika mexikói variációját, a töltött Jalapenos-t. Íme:

Hozzávalók:

1 evőkanál Oliva olaj

225 gramm lángolt kolbász

1 vöröshagyma finomra aprítva

3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, vagy

1 evőkanál fokhagymagranulátum

1 kis csokor petrezselyem zöldje

100 gramm krémsajt

1 csipet só

1 csipet őrölt feketebors

16 nagy Jalapeno paprika, de megteszi a zöld piacon/üzletben kapható paprika is

150 gramm liszt

2 tojássárgája

200 ml sör

1 csipet sütőpor

Sütéshez olíva olaj

Elkészítés:

  • Egy előmelegített serpenyőben , közepes hőfokon, süsd meg a kolbászt, nagyjából 2 percig. Add hozzá a hagymát, és pirítsd további egy percig. Vedd le és hagyd kihűlni.
  • Egy keverőtálban keverd össze a fokhagymát, a petrezselymet és a krémsajtot. Jól keverd össze, majd add hozzá a kihűlt kolbászhoz, keverd, sózd, borsozd.
  • Egy éles késsel vágd fel a paprikákat a hegyétől a tövéig, de hagyd meg a szárát egyben, magozd ki, töltsd meg egy jó nagy evőkanálnyi töltelékkel a paprika közepét, hajtsd vissza a paprika feleket, a tölteléket igazgasd a paprika belsejébe.
  • Egy keverőtálban verd fel a tojássárgáját a sörben, sózd, borsozd, majd keverj bele állandó keverés mellett annyi lisztet, hogy palacsintatészta szerű állaga legyen.  Mártsd a paprikákat a sütőporozott, füstölt paprikázott lisztbe, és utána a panírtésztába.
  • Bő olajban süsd ki a paprikákat, majd a felesleges olajat hagyd lecsöpögni papírszalvétán.
  • Szórd meg füstölt paprikával ízlés szerint.

forrás: emerils.com