A mexikói konyha ugyanolyan lelkesedéssel használja a paprikát, mint a magyar. Fogadjátok szeretettel a töltött paprika mexikói variációját, a töltött Jalapenos-t. Íme:
Hozzávalók:
1 evőkanál Oliva olaj
225 gramm lángolt kolbász
1 vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, vagy
1 evőkanál fokhagymagranulátum
1 kis csokor petrezselyem zöldje
100 gramm krémsajt
1 csipet só
1 csipet őrölt feketebors
16 nagy Jalapeno paprika, de megteszi a zöld piacon/üzletben kapható paprika is
150 gramm liszt
2 tojássárgája
200 ml sör
1 csipet sütőpor
Sütéshez olíva olaj
Elkészítés:
- Egy előmelegített serpenyőben , közepes hőfokon, süsd meg a kolbászt, nagyjából 2 percig. Add hozzá a hagymát, és pirítsd további egy percig. Vedd le és hagyd kihűlni.
- Egy keverőtálban keverd össze a fokhagymát, a petrezselymet és a krémsajtot. Jól keverd össze, majd add hozzá a kihűlt kolbászhoz, keverd, sózd, borsozd.
- Egy éles késsel vágd fel a paprikákat a hegyétől a tövéig, de hagyd meg a szárát egyben, magozd ki, töltsd meg egy jó nagy evőkanálnyi töltelékkel a paprika közepét, hajtsd vissza a paprika feleket, a tölteléket igazgasd a paprika belsejébe.
- Egy keverőtálban verd fel a tojássárgáját a sörben, sózd, borsozd, majd keverj bele állandó keverés mellett annyi lisztet, hogy palacsintatészta szerű állaga legyen. Mártsd a paprikákat a sütőporozott, füstölt paprikázott lisztbe, és utána a panírtésztába.
- Bő olajban süsd ki a paprikákat, majd a felesleges olajat hagyd lecsöpögni papírszalvétán.
- Szórd meg füstölt paprikával ízlés szerint.
forrás: emerils.com