Ez a Koreai Ragacsos Csirke recept tele van pikáns ízzekkel, magvakkal és édességgel. A méz és a gochugaru egy pikáns mártást alkot, amely elképesztővé teszi ezt a receptet. 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
Fél kilogramm bőr nélküli és csont nélküli csirkemell, nagyobb darabokra szeletelve
2 evőkanál gochugaru (koreai piros chili pehely)
1 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál méz
1 evőkanál szezámmag
2 szál újhagyma, felaprítva
Elkészítés
Tedd a csirke darabokat sütőpapírra, majd szórd rá a gochugarut. Fedd le egy másik sütőpapírral, és nyomogasd meg, amíg minden darab jól nem vonódik be.
Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten add hozzá az olajat, majd vond be vele a serpenyő alját. Amikor az olaj forró, tedd hozzá a csirkét. Mindkét oldalát sütögesd 2-3 percig, vagy amíg a csirke átsül. Tedd félre egy tányérra.
Ugyanabban a serpenyőben közepes hőmérsékleten add hozzá a szójaszószt, rizsecetet és mézet, majd hagyd, hogy a szósz 1 percig bugyborékoljon, és kissé besűrűsödjön. Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és süsd még kb. 1 percig, amíg a csirke egyenletesen bevonódik a szósszal.
Vedd le a hőről, majd szórd meg szezámmaggal. Forgasd össze még egyszer a csirkét, majd tedd át egy tálaló tányérra.
Szórd meg felaprított újhagymával, és melegen tálald.
Jó étvágyat!
Forrás: https://pickledplum.com/korean-sticky-chicken-recipe/