Koreai ragacsos csirke

Koreai ragacsos csirke

Ez a Koreai Ragacsos Csirke recept tele van pikáns ízzekkel, magvakkal és édességgel. A méz és a gochugaru egy pikáns mártást alkot, amely elképesztővé teszi ezt a receptet. 20 perc alatt elkészül.

Hozzávalók:

Fél kilogramm bőr nélküli és csont nélküli csirkemell, nagyobb darabokra szeletelve

2 evőkanál gochugaru (koreai piros chili pehely)

1 evőkanál olaj

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál rizsecet

2 evőkanál méz

1 evőkanál szezámmag

2 szál újhagyma, felaprítva

Elkészítés

Tedd a csirke darabokat sütőpapírra, majd szórd rá a gochugarut. Fedd le egy másik sütőpapírral, és nyomogasd meg, amíg minden darab jól nem vonódik be.

Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten add hozzá az olajat, majd vond be vele a serpenyő alját. Amikor az olaj forró, tedd hozzá a csirkét. Mindkét oldalát sütögesd 2-3 percig, vagy amíg a csirke átsül. Tedd félre egy tányérra.

Ugyanabban a serpenyőben közepes hőmérsékleten add hozzá a szójaszószt, rizsecetet és mézet, majd hagyd, hogy a szósz 1 percig bugyborékoljon, és kissé besűrűsödjön. Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és süsd még kb. 1 percig, amíg a csirke egyenletesen bevonódik a szósszal.

Vedd le a hőről, majd szórd meg szezámmaggal. Forgasd össze még egyszer a csirkét, majd tedd át egy tálaló tányérra.

Szórd meg felaprított újhagymával, és melegen tálald.

 

Jó étvágyat!

 

 

Forrás: https://pickledplum.com/korean-sticky-chicken-recipe/