Selymes és csikalandozó Észak Indiai Vajas Krumpli Curry éltető, kényeztető. Egyesíti a Burgonya és a Sütőtök fantasztikus együttes ízét, ez télidőben lélekmelegítő. A fűszerek és a Ghee használata, a légiesen könnyed Basmati Rizzsel, fantasztikus hétköznapi vacsora.
Hozzávalók:
3 ek Ghee
3 babérlevél
1 rúd fahéj
2 db szegfűszeg
2 db zöld kardamom egész
1 tk nigella mag
1/2 tk fekete mustármag
1/2 görögszéna mag
3 ek natúr joghurt
1 tk chili por
1 tk római kömény
1 tk koriander
1/2 tk kurkuma
1/2 tk asafoetida
1 db közepes paradicsom
1 tk citromlé, vagy 1 tk amchoor por
1 dl víz
1 tk só
Elkészítés:
- Szedd össze az összes fűszert, mert a főzés gyors lesz.
- Hevíts Ghee-t (vagy Vajat) egy öntöttvas serpenyőben (vagy legalábbis egy vastagaljú edényben), közepes hőfokra.
- Dobd bele a Babérleveleket, az egész Fahéjrudakat, az egész szegfűszegeket, az összekloffolt Kardamom magokat, a Nigella magokat, a Mustármagokat, a Görögszéna magokat és süsd, amíg a magok pattogni, megnyílni kezdenek.
- Öntsd bele a Joghurtot, a Chiliport, a Római köményt, a Koriandert, a Kurkumát, tetszőlegesen, aki szeretné az Asafoetidát, majd süsd 3 percig.
- Add hozzá a Paradicsomot és a leveket a citromlével együtt. Főzd 2 percig, sózd, ha kell.
- Add hozzá a Krumplit és a Cukkinit. Fedd le és hagyd főni közepes hőfokon gyengéden legalább 15 percig.
- Ellenőrizd az állapotát, ha a krumplit szeretnéd omlósra, akkor lehetséges, hogy egy kis vízzel kell felöntened, és tovább főzni. Tálald azonnal, díszítsd újhagyma karikákkal, vagy snidlinggel.
Jó étvágyat!
forrás: https://www.feastingathome.com/rajasthani-butternut-and-potato-curry/