Krumpli Curry - Rajastani módra

Krumpli Curry - Rajastani módra

Selymes és csikalandozó Észak Indiai Vajas Krumpli Curry  éltető, kényeztető. Egyesíti a Burgonya és a  Sütőtök fantasztikus együttes ízét, ez télidőben lélekmelegítő. A fűszerek és a Ghee használata, a légiesen könnyed Basmati Rizzsel, fantasztikus hétköznapi vacsora.

Hozzávalók:

3 ek Ghee

3 babérlevél

1 rúd fahéj

2 db szegfűszeg

2 db zöld kardamom egész

1 tk nigella mag

1/2 tk fekete mustármag

1/2 görögszéna mag

3 ek natúr joghurt

1 tk chili por

1 tk római kömény

1 tk koriander

1/2 tk kurkuma

1/2 tk asafoetida

1 db közepes paradicsom

1 tk citromlé, vagy 1 tk amchoor por

1 dl víz

1 tk só

 

Elkészítés:

  • Szedd össze az összes fűszert, mert a főzés gyors lesz.
  • Hevíts Ghee-t (vagy Vajat) egy öntöttvas serpenyőben (vagy legalábbis egy vastagaljú edényben), közepes hőfokra.
  • Dobd bele a Babérleveleket, az egész Fahéjrudakat, az egész szegfűszegeket, az összekloffolt Kardamom magokat, a Nigella magokat, a Mustármagokat, a Görögszéna magokat és süsd, amíg a magok pattogni, megnyílni kezdenek.
  • Öntsd bele a Joghurtot, a Chiliport, a Római köményt, a Koriandert, a Kurkumát, tetszőlegesen, aki szeretné az Asafoetidát, majd süsd 3 percig.
  • Add hozzá a Paradicsomot és a leveket a citromlével együtt. Főzd 2 percig, sózd, ha kell.
  • Add hozzá a Krumplit és a Cukkinit. Fedd le és hagyd főni közepes hőfokon gyengéden legalább 15 percig.
  • Ellenőrizd az állapotát, ha a krumplit szeretnéd omlósra, akkor lehetséges, hogy egy kis vízzel kell felöntened, és tovább főzni. Tálald azonnal, díszítsd újhagyma karikákkal, vagy snidlinggel.

Jó étvágyat!

forrás: https://www.feastingathome.com/rajasthani-butternut-and-potato-curry/