Már régóta tudjuk, hogy a Kurkuma nagyon egészséges gyökér, így hát a mai recept egy Tisztítókúra Kurkuma leves, hasznos Új Évet ezzel kezdeni, vagy a Fogyókúrát elindítani vele. Ha lehet, tartsd vegetáriánus irányba, adj hozzá rizstésztát, zöldeket, zöldségeket, de ha szeretnéd, akár maradék csirkehúst is. A hajdina igazán ehhez a leveshez illő, de rizs is ugyanolyan finom. Nem mellékesen 15-20 perc alatt kész, a mai világban fontos tényező. A testünk érezhetően értékelni fogja ezt a könnyű levest. Másnaposságra meg kimondottan ajánlott!
Hozzávalók:
Méregtelenítő Kurkuma Leves:
1-2 ek Olíva olaj
1 hagyma, aprítva
2 ek frissen reszelt gyömbér, vagy őrölt
5 gerezd fokhagyma, szeletelt, vagy préselt
2 tk őrölt Kurkuma
1/4 tk őrölt Mustármag
1 tk Római kömény
1 tk őrölt Koriander
8-10 dl víz
8 dl zöldségleves alaplé
1 tk só
1/4 tk Cayenne bors
1 tk almaecet, vagy citromlé
Igény szerinti hozzávalók:
3 dl Hajdina
100 g rizstészta
1 dl Csicseriborsó
1 marék spenót, és vagy
2 dl karfioldarabkák, és vagy
2-3 dl aprított kelkáposzta
korianderzöldje, vagy petrezselyemzöldje
Elkészítés:
- Egy vastagaljú lábasban dinszteld a hagymát üvegesre, 2 ek. olíva olajon.
- Add hozzá a gyömbért, frissen reszelt, vagy őrölt formában, csökkentsd a hőt közepesre, és dinszteld 5 percig kevergetve, amíg a friss gyömbér megbarnul.
- Add hozzá a fokhagymát, dinszteld még két percig, majd dobd hozzá a fűzereket és főzd egy percig.
- Öntsd hozzá a vizet és a zöldség alaplevet (akár leveskockából), sózd.
- Forrald fel, és hagyd rotyogni lassan.
- Önts hozzá citromlevet, vagy ecetet.
- Kóstold. Ebben a stádiumban fagyaszthatsz le belőle későbbi használatra is.
- Főzd ki a rizstésztát a levesben, ez sűríteni fogja.
- Ettől a fázistól olyan hozzávalókat tegyél bele, amelyeket szeretnél, de a friss zöldeket, zöldségeket ne főzd túl puhára, csak enyhén ropogósra (al dente).
Jó étvágyat!
forrás: http://www.feastingathome.com