Ezt a finom levest akkor kell elkészíteni, ha túl nagy adag húslevest főztél vasárnapra, mert a maradékot fantasztikus új ízekkel gazdagíthatod hétfőn. Garantálom a sikert, nálunk legalábbis így van, ha egy 15 éves kamasz minden kanalazás közben azt mormolja, hogy húúú..ez nagyon jó! Akkor hidd el, ez tényleg jó!
Hozzávalók:
1 evőkanál piros thai curry
400 ml kókusztej
2 csésze (400 ml) csirkehúsleves, akár kockából is
2 ek thai halszósz
1 ek barnacukor
2 ek satay-mix, mogyoróvajas fűszerkrém
750 gr csirkemell, csíkokra aprítva
1 db kápia vagy kaliforniai piros paprika
1 db apróra vágott vöröshagyma
100 gr mélyhűtött zöldborsó
1 ek lime vagy citromlé
Friss koriander, vagy petrezselyem a tálaláshoz
Basmati 250 gr
1 ek őrölt gyömbér (vagy friss reszelve)
Elkészítés:
- keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban,
- tedd a tetejére a csirkemell szeleteket, a (piros, zöld) paprikát, a hagymát és a gyömbért és főzd nagyon alacsony hőfokon 1 órát,
- add hozzá a zöldborsót, és főzd további fél órát, majd, amikor kész, keverd meg és csurgasd rá a citrom/lime levet.
- szedj ki mély levesestálakba főtt rizst, szedd rá a levest, szórd meg friss koriander, vagy petrezselyem levéllel, és szervírozd.
Jó étvágyat!
forrás: http://w w w .foodiecrush.com/