Lassú tűzön főtt Thai csirkeleves

Lassú tűzön főtt Thai csirkeleves

Ezt a finom levest akkor kell elkészíteni, ha túl nagy adag húslevest főztél vasárnapra, mert a maradékot fantasztikus új ízekkel gazdagíthatod hétfőn. Garantálom a sikert, nálunk legalábbis így van, ha egy 15 éves kamasz minden kanalazás közben azt mormolja, hogy húúú..ez nagyon jó! Akkor hidd el, ez tényleg jó!

Hozzávalók:

1 evőkanál piros thai curry

400 ml kókusztej

2 csésze (400 ml) csirkehúsleves, akár kockából is

2 ek thai halszósz

1 ek barnacukor

2 ek satay-mix, mogyoróvajas fűszerkrém

750 gr csirkemell, csíkokra aprítva

1 db kápia vagy kaliforniai piros paprika

1 db apróra vágott vöröshagyma

100 gr mélyhűtött zöldborsó

1 ek lime vagy citromlé

Friss koriander, vagy petrezselyem a tálaláshoz

Basmati 250 gr

1 ek őrölt gyömbér (vagy friss reszelve)

Elkészítés:

  • keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban,
  • tedd a tetejére a csirkemell szeleteket, a (piros, zöld) paprikát, a hagymát és a gyömbért és főzd nagyon alacsony hőfokon 1 órát, 
  • add hozzá a zöldborsót, és főzd további fél órát, majd, amikor kész, keverd meg és csurgasd rá a citrom/lime levet.
  • szedj ki mély levesestálakba főtt rizst, szedd rá a levest, szórd meg friss koriander, vagy petrezselyem levéllel, és szervírozd.
Megjegyzés: elgondolkodtunk a fött rizsre rászedett levesről, mindenki előbb kicsit, majd nagyobb adaggal ette a levest, hát persze, az a tészta ott, Dél-Kelet Ázsiában!

Jó étvágyat!

forrás: http://w w w .foodiecrush.com/