A libanoniak klasszikus, kedvenc fűszerkeveréke. Az igaziban soha sincs gyömbér vagy görögszéna, nagyon sok, a kereskedelemben kapható keverékekben viszont sokszor van. Libanonon belül is változnak az összetételek, de alapvetően feketebors, fehérbors, szegfűbors, fahéj, szerecsendió, koriander, szegfűszeg az összetétele. Ha ezt a misztikus aromás fűszerkeveréket tartjuk a fűszerpolcunkon, nagyot nem tévedhetünk, ha egzotikus fűszerezésű ételt készítünk, és ezzel fűszerezzük.
Felhasználási javaslat: Csodálatos száraz dörzsfűszer húsokon, csirkén, bárányon, marhahúson, de kiváló halon is. A liba- noni hagyományos ételek, mint a “Kafta Mechwe” (grillezett húsgolyó), a “Lahmebajin” (darált húsos pizza féleség), a “Koussa Mehche “ (töltött Cukkini), mind ettőll a fűszertől olyan nagyon finomak. Még a Falafelben is fantasztikus hatást vált ki. Szinte bármi fűszerezhető vele.
Hol használják?: Libanon