Madras Csirke Curry, enyhe

Madras Csirke Curry, enyhe

India délkeleti Madras (Chennai) tartomány méltán híres étele, de már Anglia nemzeti ételének is számít. Ezt a Curry-t nem csak csirkehúsból, de ugyanolyan finom sertés- vagy marhahúsból is. Sőt, állítólag bárányból az igazi. Ha nem eszel húst, az se baj, ezzel a főzőszósszal ugyanolyan finom Zöldséges Curry-t készíthetsz. Kiegyensúlyozott fűszerezésű, nem túl csípős, sőt enyhének mondható.

Hozzávalók:

1 tasak AHG Madras Curry Főzőszósz

növényi olaj, 3 ek

1 fej vöröshagyma, aprítva

350 g kockázott csirkehús

2 db kockára vágott burgonya

1 doboz (400 ml) kókusztej

Elkészítés:

  • Hevíts fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a Madras Curry Főzőszószt, kevergetve süsd 30 másodpercig.
  • Add hozzá a húst, a krumplit a hagymát és süsd 3 percig.
  • Öntsd fel a kókusztejjel, főzd 30 percig fedő alatt, alacsony hőfokon. Néha keverd meg.
  • Tipp: kókusztej helyett használhatsz natur joghurtot, és egy kis paradicsompürét is.
  • Tálald tetszőleges körettel, pl. Basmati rizzsel.

Jó étvágyat!