Marhahús Rizs Tagliatellével, Kínai Módra

Marhahús Rizs Tagliatellével, Kínai Módra

Íme egy tipikus "Crossover" a kínai és az olasz konyha kereszteződése, folytassuk azt, amit Marco Polo oly régen elkezdett. Ha igaz a monda, akkor magát a tésztát is ő hozta be Olaszországba először. Régen volt, talán igaz se volt, de a mai napig szeretjük a különböző konyhák összecsapásából származó finomságokat. Ez azért is kiemelkedő, mert roppant gyorsan elkészül. Na és a tészta is egy crossover, nevezhetnénk rizs tagliatellének is.

Hozzávalók:

Stir-Fry Marhahús Tésztával:

250 g 5 mm-es rizstészta

2 evőkanál olíva olaj, vagy más növényi olaj

250 g marhahús, grillezéshez való részből

250 g marhahús, grillezéshez való részből

150 g mungóbab csíra konzerv

1 nagyobb hagyma, szeletelve

4 szál újhagyma, csíkozva kb. 5 cm hosszúra

1 evőkanál szezámolaj

fehér bors

Pác:

3 gerezd fokhagyma, préselve

2 evőkanál sötét szójaszósz

2 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál rizsecet

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 evőkanál Sriracha chili szósz

1 teáskanál kukorica keményítő

1/4 teáskanál sütőpor, foszfátmentes

1/4 teáskanál só

 

Elkészítés:

  • Főzd meg a tésztát az utasítás szerint. Hűtsd le hideg vízzel, majd egy pár csepp olíva olajjal keverd össze, hogy ne ragadjon össze. Tedd félre.
  • Keverd össze a pác összes hozzávalóját egy kisebb tálban. Öntsd a szeletelt marhahúsra a pác felét, és jól keverd össze. Takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd pácolódni legalább 10 percig, de a legjobb eredményért, egy éjszakán át. A pác megmaradt részét is tedd a hűtőbe.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban elég magas hőfokon. A pácolt húst egy szűrőkanállal vedd ki a pácból, és tedd a forró olajra. Süsd barnára minden oldalán, néha megforgatva, úgy 1-2 percig oldalanként.  Tedd félre a készre sütött húst.
  • A forró serpenyőben/wokban süsd meg a hagymát, állandó keverés mellett, 1 percig. Add hozzá a mungóbab csírát és süsd még egy percig kevergetve.
  • Most a megmaradt páclevet öntsd hozzá, majd a tésztát is add hozzá, végül a marhahúst is öntsd bele. Kevergetve süsd 1 percig, amíg az összetevők jól elkeverednek.
  • Dobd bele a zöldhagyma darabokat, a Sriracha szószt, csöpögtess rá szezám olajat, és kevergetve süsd még egy percig. Ha kell, sózd és borsozd fehérborssal.
  • Tálald azonnal, melegen.

Jó étvágyat!

forrás: www.gimmesomeoven.com