Íme egy tipikus "Crossover" a kínai és az olasz konyha kereszteződése, folytassuk azt, amit Marco Polo oly régen elkezdett. Ha igaz a monda, akkor magát a tésztát is ő hozta be Olaszországba először. Régen volt, talán igaz se volt, de a mai napig szeretjük a különböző konyhák összecsapásából származó finomságokat. Ez azért is kiemelkedő, mert roppant gyorsan elkészül. Na és a tészta is egy crossover, nevezhetnénk rizs tagliatellének is.
Hozzávalók:
Stir-Fry Marhahús Tésztával:
250 g 5 mm-es rizstészta
2 evőkanál olíva olaj, vagy más növényi olaj
250 g marhahús, grillezéshez való részből
250 g marhahús, grillezéshez való részből
150 g mungóbab csíra konzerv
1 nagyobb hagyma, szeletelve
4 szál újhagyma, csíkozva kb. 5 cm hosszúra
1 evőkanál szezámolaj
só
fehér bors
Pác:
3 gerezd fokhagyma, préselve
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál Sriracha chili szósz
1 teáskanál kukorica keményítő
1/4 teáskanál sütőpor, foszfátmentes
1/4 teáskanál só
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát az utasítás szerint. Hűtsd le hideg vízzel, majd egy pár csepp olíva olajjal keverd össze, hogy ne ragadjon össze. Tedd félre.
- Keverd össze a pác összes hozzávalóját egy kisebb tálban. Öntsd a szeletelt marhahúsra a pác felét, és jól keverd össze. Takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd pácolódni legalább 10 percig, de a legjobb eredményért, egy éjszakán át. A pác megmaradt részét is tedd a hűtőbe.
- Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban elég magas hőfokon. A pácolt húst egy szűrőkanállal vedd ki a pácból, és tedd a forró olajra. Süsd barnára minden oldalán, néha megforgatva, úgy 1-2 percig oldalanként. Tedd félre a készre sütött húst.
- A forró serpenyőben/wokban süsd meg a hagymát, állandó keverés mellett, 1 percig. Add hozzá a mungóbab csírát és süsd még egy percig kevergetve.
- Most a megmaradt páclevet öntsd hozzá, majd a tésztát is add hozzá, végül a marhahúst is öntsd bele. Kevergetve süsd 1 percig, amíg az összetevők jól elkeverednek.
- Dobd bele a zöldhagyma darabokat, a Sriracha szószt, csöpögtess rá szezám olajat, és kevergetve süsd még egy percig. Ha kell, sózd és borsozd fehérborssal.
- Tálald azonnal, melegen.
Jó étvágyat!
forrás: www.gimmesomeoven.com