Ízgazdag, Borsos, Dobva-Rázva készült étel a Fokhagyma imádók kedvére! Akár hétköznapi ételnek is, mert hamar elkészíthető, nics benne semmi macera.
Hozzávalók:
Páclé/marinád:
6 ek Világos Szójaszósz
1 dl húsleves alaplé, akár kockából
1 ek Osztriga szósz
2 ek Nádcukor
1 ek Szezámolaj
2 ek Kukorica keményítő
1 tk Steak bors
1/2 tk Chili pehely
Marhahús Stir Fry:
5-600 g marhahús, tarja vagy bélszín
1 ek reszelt friss Gyömbér
6-8 gerezd reszelt/préselt Fokhagyma
3 db kaliforniai Paprika, többféle színű
1 db közepes Vöröshagyma
Növényi olaj a sütéshez
Basmati rizs
Elkészítés:
- Készítsd el a pácot (marinádot): a hozzávalókat 1 dl vízzel keverd össze.
- A marhahús darabokat öntözd meg 3 evőkanállal az elkészített páclével. Tedd félre letakarva a hűtőbe legalább 30 percre, de legjobb egy éjszakára. A reszelt friss gyömbért meg a fokhagymát keverd bele a maradék páclébe, takard le és tedd a hűtőbe későbbi használatra.
- Hevíts olajat magas hőfokra egy serpenyőben, süsd meg a húst minden oldalán, mindaddig, míg egy kicsit megbarnul, 1-2 percig minden oldalán. Fontos, hogy magas legyen a hőfok, hogy a pórusok lezáródjanak, és a hús szaftos maradjon a közepén. Ha a hús nem fér egyszerre a serpenyőbe felezd meg az adagot, és kétszerre süsd ki. Tedd egy tányérra a készre sült húsokat.
- Öntsd egy kis olajat a serpenyőbe és süsd meg a hagymát, kevergetve, hogy átvegye az ízeket. Süsd egy percig, majd szórd rá a Steak Borsot, keverd meg. Tedd vissza a húst is.
- Keverd jól meg a páclevet, mert lehet, hogy a kukorica keményítő az alján összeállt, majd öntsd bele a serpenyőbe. Dobd hozzá a többi hozzávalót is, keverd jól össze, süsd 1-2 percig, de ne túl hosszú ideig, mert a hús csak keményedik, a friss paprika maradjon "al dente", ropogós kissé.
- Tálald főtt Basmati rizzsel, zölddel, pl petrezselyemmel, bazsalikommal, újhagymával megszórva.
Jó étvágyat!
forrás: http://littlespicejar.com/garlic-lovers-pepper-steak-stir-fry/