Marhahúsos, extra Fokhagymás, Gyors Ázsiai Stir Fry

Marhahúsos, extra Fokhagymás, Gyors Ázsiai Stir Fry

Ízgazdag, Borsos, Dobva-Rázva készült étel a Fokhagyma imádók kedvére! Akár hétköznapi ételnek is, mert hamar elkészíthető, nics benne semmi macera.

Hozzávalók:

Páclé/marinád:

6 ek Világos Szójaszósz

1 dl húsleves alaplé, akár kockából

1 ek Osztriga szósz

2 ek Nádcukor

1 ek Szezámolaj

2 ek Kukorica keményítő

1 tk Steak bors

1/2 tk Chili pehely

Marhahús Stir Fry:

5-600 g marhahús, tarja vagy bélszín

1 ek reszelt friss Gyömbér

6-8 gerezd reszelt/préselt Fokhagyma

3 db kaliforniai Paprika, többféle színű

1 db közepes Vöröshagyma

Növényi olaj a sütéshez

Basmati rizs

Elkészítés:

  • Készítsd el a pácot (marinádot): a hozzávalókat 1 dl vízzel keverd össze.
  • A marhahús darabokat öntözd meg 3 evőkanállal az elkészített páclével. Tedd félre letakarva a hűtőbe legalább 30 percre, de legjobb egy éjszakára. A reszelt friss gyömbért meg a fokhagymát keverd bele a maradék páclébe, takard le és tedd a hűtőbe későbbi használatra.
  • Hevíts olajat magas hőfokra egy serpenyőben, süsd meg a húst minden oldalán, mindaddig, míg egy kicsit megbarnul, 1-2 percig minden oldalán. Fontos, hogy magas legyen a hőfok, hogy a pórusok lezáródjanak, és a hús szaftos maradjon a közepén. Ha a hús nem fér egyszerre a serpenyőbe felezd meg az adagot, és kétszerre süsd ki. Tedd egy tányérra a készre sült húsokat.
  • Öntsd egy kis olajat a serpenyőbe és süsd meg a hagymát, kevergetve, hogy átvegye az ízeket. Süsd egy percig, majd szórd rá a Steak Borsot, keverd meg. Tedd vissza a húst is.
  • Keverd jól meg a páclevet, mert lehet, hogy a kukorica keményítő az alján összeállt, majd öntsd bele a serpenyőbe. Dobd hozzá a többi hozzávalót is, keverd jól össze, süsd 1-2 percig, de ne túl hosszú ideig, mert a hús csak keményedik, a friss paprika maradjon "al dente", ropogós kissé.
  • Tálald főtt Basmati rizzsel, zölddel, pl petrezselyemmel, bazsalikommal, újhagymával megszórva.

Jó étvágyat!

forrás: http://littlespicejar.com/garlic-lovers-pepper-steak-stir-fry/