Marokkói Csicseriborsó Leves

Marokkói Csicseriborsó Leves

Szeretnék progagálni olyan gabonaféléket, amelyek az elmúlt évszázadban háttérbe szorultak, csicseriborsó, hajdina, köles, stb. Az arab konyhák ezeket a gabonákat nem felejtették el, szemben a mi búza központú étkezésünkkel szemben. Úgyhogy fedezzük fel újra ezeket a csodálatos, egészséges gabonákat, és ne kelljen a sok jó ásványi anyagokat kiegészítő tablettákkal pótolnunk, térjünk vissza oda ahonnan jöttünk, az őseink konyhájába, étkezzünk egésszégesen, és érezzük jobban magunkat.

Hozzávalók:

1 evőkanál olíva olaj

1 közepes hagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, préselve

1 teáskanál sáfrány (0,2 g)

1 fahéj rúd

2 teáskanál őrölt koriander

3 teáskanál őrölt római kömény

1 db 400 g-os Csicseriborsó konzerv

3 friss paradicsom, aprítva

1 liter zöldségleves alaplé (kockából)

200 g sütőtök, kockázva

200 g krumpli, kockáza

1,5 teáskanál Himalája só

2 maréknyi kelkáposzta, durvára aprítva

friss koriander, vagy petrezselyem levél

Elkészítés:

  • Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, közepes hőfokon. Dobd bele a hagymát, a fokhagymát és dinszteld 5 percig, üvegesre. Keverd bele a sáfrányt, a chilit, a fahéjrudat, a koriandert és a római köményt, és kevergetve főzd 2-3 percig,.
  • Add hozzá a paradicsomot, a levével együtt, a csirkehús levest, a kockázott sütőtököt, a kockázott krumplit, és forrald fel. Sózd lehetőleg egészséges sóval, pl. Himalájaival.
  • Vedd le a hőfokot, és hagyd rotyogni 30 percig, míg a sütőtök és a krumpli megpuhul.
  • Keverd bele a durván összevagdalt kelkáposztát, a csicseriborsó konzervet, és főzd tovább 5 percig, hogy a csicseriborsó jól átforrósodjon, és a kelkáposzta megpuhul.
  • Díszítsd friss koriander vagy petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

forrás: foodiecrush.com