Marokkói Sárgarépa Csicseriborsó Saláta

Marokkói Sárgarépa Csicseriborsó Saláta

Használjuk ki az évszakok adta finom, kerti finomságokat, és együnk minél több salátát, zöldséget. De hogy tartalmas is legyen az a saláta, tele szoktuk tömni sajttal, sonkával, majonézzel. Nos, ezt most ne tegyük, tömjük tele egészséges csicseriborsóval, mert abban is benne van a tápérték, a fehérje.

Hozzávalók:

Fűszerkeverék:

1 evőkanál őrölt római kömény

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

1/2 evőkanál őrölt koriander

1/4 teáskanál fahéj

1 teáskanál paprika

1 teáskanál Himalájai só

Saláta:

3 db sárgarépa, finomra szeletelve

1 konzervdoboz (400 g) csicseriborsó

2-3 uborka, szeletelve

1-2 lilahagyma, szeletelve

Salátaöntet:

0,5 dl olíva olaj

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

3 evőkanál balzsamecet

1 citrom leve

1 teáskanál méz

Elkészítés:

  • Készítsd el a fűszerkeveréket. Keverd össze a hozzávalókat (római kömény, őrölt gyömbér, koriander, fahéj, paprika, só) egy tálban, és tedd félre.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze a saláta hozzávalókat, a sárgarépát, a csicseriborsót, az uborkát és a lila hagymát.
  • Öntetnek verj fel olíva olajat, préselt fokhagymát, balzsamecetet, citromlevet és egy kis mézet. Kóstold, és ha egyensúlyozni szeretnéd, add hozzá a szerinted hiányzó hozzávalóból.
  • A saláta összeállítása: a saláta mixre szórj a fűszerkeverékből. Öntsd rá az öntetet, szórd rá a petrezselymet, és keverd jól össze.
  • Sózd, borsozd ízlésed szerint. Tálalás előtt, a legjobb ízekért, tedd hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Jó átvágyat!

forrás: http://hipfoodiemom.com