A gyönyörű Reunion csak a 17. században népesült be, és egy igazi forrasztó tégely lett, jöttek franciák, indiaiak, kínaiak, afrikaiak, és ezt tükrözi a reunioni konyha is. De mivel egy forgalmas tengeri hajóúton fekszik, més a portugál, holland, arab és angol hatás is érte. A fűszerkeverék, ami az egész szigeten használatos általában korandert, római köményt, görögszéna magot, fekete mustárma- got, feketeborsot, kurkumát és szegfűszeget tartalmaz. Ezzel fűszerezik az egzotikus ételeiket, amelyek oly jellemzőek erre a szigetre.
Felhasználási javaslat: Mivel szigeten vagyunk, főleg halak, tengeri herkentyűk fűszerezésére használhatjuk. Az arab hatásra húsokat ízesítünk vele, mint marha, bárány, nyúl, csirke de sertésraguk ízesítésére is nagyon finom. A szigeten nagyon népszerű a “Kari” és a “Masalé” indiai hatású ételek.
Hol használják?: Reunion szigeteken