Az apósom tyúkjai szépen tojnak, és egyszer-egyszer kapunk belőle egy-két tucatot. Ilyenkor mindig omlettet szeretek készíteni belőle, mert az olyan nagyon tojásos. Sokáig a francia ihletésű omlettet csináltam, tudjátok kakukkfüves, franciasajtos változatban, de most ezt a mexikóit szeretem. Igazán gyorsan elő lehet készülni vele, csak a sütést kell kivárni, és már ebédelhetsz is.
Hozzávalók:
150 g koktélparadicsom
½ mokkáskanál Erős Pista (ízlés szerint)
200 g jó minőségű félkemény sajt reszelve
6 tojás
1 pohár tejföl
1 ek mexicana fűszerkeverék
friss petrezselyemzöldje
Így készítsd:
- felezz meg egy doboz koktélparadicsomot, és nyomkodd össze őket. Fűszerezd meg mexikói fűszerkeverékkel, ha nem elég csípős, tehetsz hozzá Erős Pistát is. Tégy félre egy kicsit a tálaláshoz is.
- Melegítsd elő a sütőt 190°-ra, zsírozz ki egy kerek sütőformát olajjal, vagy vajjal.
- Öntsd bele a paradicsomos salsát, és egyenletesen terítsd szét. Szórd rá a reszelt sajtot.
- Egy keverőtálban , verd fel a tojásokat a tejföllel együtt, mindaddig, amíg teljesen homogén lesz. Öntsd rá a sajtra a formában.
- Süsd 34-40 percig, attól függően, hogy milyen sütőd van. A beleszúrt hústűnek tisztán kell kijönni. Hagyd állni 5 percet, mielőtt felvágnád.
- Tálald egy kis aprított koktélparadicsommal, petrezselyemzöldjével.
Jó étvágyat!
forrás: Very Culinary