Mexikói Taquitos csípős zöldpaprikával

Mexikói Taquitos csípős zöldpaprikával

Szeretem a sós palacsintát elő- vagy főételnek. Ugyanezért szeretem a mexikói tortillas-t és a taquitos-t is. Elkészítése nem bonyolultabb, mint a hortobágyi palacsintáé, csak ez egészen más ízű. Nagyszerű kerti party fogás, de akkor is, ha nem tudjuk hányan jönnek hozzánk, mert szinte azonnal lehet belőle készíteni többet, és ha marad, a tölteléket eltehetjük másnapra, mert a tortilla lapokat frissen jó sütni. Az eredmény pedig olyan finom, hogy a rászokás veszélye áll fenn.

Hozzávalók:

Tortilla lapok:

500 g finomliszt

1 teáskanál só

2 teáskanál sütőpor

2 evőkanál disznózsír

3,5 dl víz

Taquitos tekercsek:

3-6 csípős zöldpaprika

500 g darált hús (ki milyet szeret, marha, disznó, pulyka)

1/2 evőkanál chili őrlemény

1 teáskanál római kömény, őrölt

1 teáskanál vöröshagymapor

1 teáskanál himalája só

1/2 teáskanál fokhagymapor

1 zacskó bacon, aprítva

200 g lágy sajtkrém

200 g reszelt keménysajt, tetszőleges

Elkészítés:

A tortilla lapok készítése:

  • Keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport egy edényben. Az újjaiddal nyomkodd bele a zsírt, gyúrd, amíg a zsírt teljesen felveszi a liszt. Öntsd bele a vizet, és dagaszd szép egyenletes tésztává. Sima és elasztikusnak kell lennie. Oszd fel a tésztát 24 egyenlő részre, és gyúrj belőlük kis labdácskákat.
  • Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tortillákat szép egyenletes kerek alakúra, nagyjából akkorára, amekkora serpenyőt/palacsintasütőt fogsz használni. Süsd zsiradék nélkül közepes hőfokon, amíg hólyagosodik, barnul, mindkét oldalán. Tartsd melegen felhasználásig.

A Taguitos készítése

  • Melegítsd elő a sütőt 225 C-ra.
  • Egy serpenyőben, közepes hőfokon, süsd meg a darált húst és a hegyes csípős zöldpaprikát. Keverd, ne hagyd odaégni, és amikor átsült, fűszerezd a fűszerekkel, és adj hozzá kb 2 dl vizet. Keverd, majd fedd le. 10 percnyi főzés után vedd le a fedőt, és főzd tovább, sűrítsd, amíg teljesen elpárolgott a víz. Vedd le a tűzről, add hozzá a bacon-t, keverd meg. Hagyd egy kicsit hűlni.
  • Egy tálba tedd bele a krémsajtot, öntsd bele a főtt darált húst, keverd össze. Szórd bele a reszelt sajtot is, keverd össze.
  • A tortilla lapok alsó harmadára tégy két evőkanálnyi tölteléket, tekerd össze, mint a palacsintát, és helyezd egy sütőpapiros tepsire, egymás mellé. Ügyelj rá, hogy a nyitott felük legyen lefelé fordítva. Ne rakd túlzsúfolva, rakd tele a tepsit taquitos-sal.
  • Kend meg a taquitosokat oliva olajjal, és süsd 15-20 percig, vagy amíg szép pirított nem lesz a tetejük és a végük barnul.
  • Ha nem szereted csípősen, használj kevesebb zöldpaprikát és chili őrleményt.
  • Kiegészíthető a töltelék egy kis csemege kukorica szemekkel, főtt babbal, stb.

Jó étvágyat!

forrás: theslowroasteditalian.com