A név megtévesztő, ez egy kínai fogás. A Sriracha Szósz tulajdonképpen egy kelet Thaiföldi város (Si Racha) nevéből, elnevezésből fejlődött ki, jellemzően csípős-savanyú-édes szósz. Tehát ez egy csípős-édes-savanyú csirkemell remekmű.
Hozzávalók:
Sriracha Csirke:
3-4 csirkemell, kockázva
0,5 dl kukorica keményítő
Szósz:
2 dl víz
2-3 evőkanál Sriracha szósz
5 evőkanál Világos Szójaszósz
1 evőkanálnyi szeletelt fokhagyma
0,5 dl barna nádcukor
2-3 evőkanál méz (ha lehet hársméz)
2 evőkanál kukorica keményítő
1 teáskanál Chili pehely
Elkészítés:
- Egy kis lábasban keverj össze 2 dl vizet a Sriracha szósszal, a Szója szósszal, a fokhagymával és a mézzel. Alaposan keverd el egy habverővel, szórd bele a kukoricakeményítőt, keverd tovább, majd önts bele még két evőkanálnyi vizet, ezt is alaposan elkeverve.
- Forrald fel a szószt, majd főzd alacsony hőfokon, hadd redukálódjon, sűrűsödjön, úgy 8-10 percig.
- Ezalatt a kockára vágott csirkemell darabokat tedd egy műanyagzacskóba, és szórj hozzá 0,5 dl kukoricakeményítőt. Zárd le a zacskót, és masszírozd jól össze a csirkehúst a keményítővel.
- Hevíts olajat közepes hőfokra egy serpenyőben. Süsd a csirkemell darabokat barnára, teljesen átsütve.
- Öntsd hozzá a szószt, keverd jól össze, szórd meg chili pehellyel, és tálald főtt Basmati rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: http://lecremedelacrumb.com