Mézes Sriracha Csirke

Mézes Sriracha Csirke

A név megtévesztő, ez egy kínai fogás. A Sriracha Szósz tulajdonképpen egy kelet Thaiföldi város (Si Racha) nevéből, elnevezésből fejlődött ki, jellemzően csípős-savanyú-édes szósz. Tehát ez egy csípős-édes-savanyú csirkemell remekmű.

Hozzávalók:

Sriracha Csirke:

3-4 csirkemell, kockázva

0,5 dl kukorica keményítő

Szósz:

2 dl víz

2-3 evőkanál Sriracha szósz

5 evőkanál Világos Szójaszósz

1 evőkanálnyi szeletelt fokhagyma

0,5 dl barna nádcukor

2-3 evőkanál méz (ha lehet hársméz)

2 evőkanál kukorica keményítő

1 teáskanál Chili pehely

 

Elkészítés:

  • Egy kis lábasban keverj össze 2 dl vizet a Sriracha szósszal, a Szója szósszal, a fokhagymával és a mézzel. Alaposan keverd el egy habverővel, szórd bele a kukoricakeményítőt, keverd tovább, majd önts bele még két evőkanálnyi vizet, ezt is alaposan elkeverve.
  • Forrald fel a szószt, majd főzd alacsony hőfokon, hadd redukálódjon, sűrűsödjön, úgy 8-10 percig.
  • Ezalatt a kockára vágott csirkemell darabokat tedd egy műanyagzacskóba, és szórj hozzá 0,5 dl kukoricakeményítőt. Zárd le a zacskót, és masszírozd jól össze a csirkehúst a keményítővel.
  • Hevíts olajat közepes hőfokra egy serpenyőben. Süsd a csirkemell darabokat barnára, teljesen átsütve.
  • Öntsd hozzá a szószt, keverd jól össze, szórd meg chili pehellyel, és tálald főtt Basmati rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: http://lecremedelacrumb.com