Mézes, Szezámmagos Sült Csirke

Mézes, Szezámmagos Sült Csirke

Nem tehetek róla, szeretem az ázsiai édes-savanyú, vagy édes-sós ízeket. Ez a kombináció nem csak nekem jön be, de a legtöbben így vagyunk vele. Hát akkor itt egy napi kedvenc, mint mondtam nem tudok betelni vele. És mint a legtöbb receptem, pofon egyszerű, és gyorsan elkészül. Akkor…mire vársz még? Irány a konyha!

Hozzávalók:

Sült Csirke:

4 db csirkemell

1 dl kukoricakeményítő

3 tojás

só és bors

½ dl földimogyoró olaj

Mézes Szezámos Szósz:

1 dl méz

½ dl világos szójaszósz

1 dl ketchup

½ dl barna nádcukor

½ dl rizsecet

1 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál aprított fokhagyma

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 evőkanál szezámmag a tálaláshoz

350 g jázmin rizs, mint köret

Így készítsd:

  • melegítsd elő a sütőt 170 C fokra. Vágd fel a csirkemelleket falatnyi darabokra, sózd, borsozd.
  • Egy tálban verd fel a tojásokat és add hozzá a kukorica keményítőt. Mártsd és forgasd bele a csirkedarabokat.
  • Hevítsd fel a mogyoró olajat a serpenyőben, és süsd ki a csirkedarabokat aranybarnára. Helyezd a kisült csirkedarabokat egy kizsírozott, kb 25x40 cm méretű, tepsibe.
  • Egy közepes méretű tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna nádcukrot, a rizsecetet, a szezámolajat, az aprított fokhagymát és az egy evőkanál  kukoricakeményítőt. Öntsd rá a csikedarabokra, és süsd a sütőben 45 percig, amíg jól átsül. 10 percenként forgasd meg, hogy szépen egyenletesen bevonja a finom máz.

 

Jó étvágyat!

 

forrás: therecipecritic.com