Nem tehetek róla, szeretem az ázsiai édes-savanyú, vagy édes-sós ízeket. Ez a kombináció nem csak nekem jön be, de a legtöbben így vagyunk vele. Hát akkor itt egy napi kedvenc, mint mondtam nem tudok betelni vele. És mint a legtöbb receptem, pofon egyszerű, és gyorsan elkészül. Akkor…mire vársz még? Irány a konyha!
Hozzávalók:
Sült Csirke:
4 db csirkemell
1 dl kukoricakeményítő
3 tojás
só és bors
½ dl földimogyoró olaj
Mézes Szezámos Szósz:
1 dl méz
½ dl világos szójaszósz
1 dl ketchup
½ dl barna nádcukor
½ dl rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szezámmag a tálaláshoz
350 g jázmin rizs, mint köret
Így készítsd:
- melegítsd elő a sütőt 170 C fokra. Vágd fel a csirkemelleket falatnyi darabokra, sózd, borsozd.
- Egy tálban verd fel a tojásokat és add hozzá a kukorica keményítőt. Mártsd és forgasd bele a csirkedarabokat.
- Hevítsd fel a mogyoró olajat a serpenyőben, és süsd ki a csirkedarabokat aranybarnára. Helyezd a kisült csirkedarabokat egy kizsírozott, kb 25x40 cm méretű, tepsibe.
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna nádcukrot, a rizsecetet, a szezámolajat, az aprított fokhagymát és az egy evőkanál kukoricakeményítőt. Öntsd rá a csikedarabokra, és süsd a sütőben 45 percig, amíg jól átsül. 10 percenként forgasd meg, hogy szépen egyenletesen bevonja a finom máz.
Jó étvágyat!
forrás: therecipecritic.com