Az édes-sós ízek csirkén nagyon jól érvényesülnek, szinte megunhatatlan. Ha ezt készíted, biztos a siker! Nem is nagy ördöngösség, a legtöbb idő az elkészítésében az, amikor a sütőben sül, és várod már, hogy beleharaphass.
Hozzávalók:
750-1000 g csirkecomb (a legzsírosabb részek levágva)
3 evőkanál gyömbér olaj
3 evőkanál világos szójaszószs
1 evőkanál szezámolaj
5 evőkanál méz
4 gerezd fokhagyma, préselve
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt feketebors
350 g Jázmin rizs
Így készítsd:
- Melegítsd elő a sütőt 220 C-ra, tepsire teríts két réteg alufóliát, hogy ne kelljen annyit sikálnod a ráégett mézet/szójaszószt.
- Egy kisebb keverőtálban keverd össze a szezám olajt, a gyömbér olajt, a fokhagymát, a mézet, az őrölt gyömbért és a borsot.
- Sorakoztasd fel a csirkecombokat a fóliázott tepsiben, és öntsd rá az imént megkevert öntetet. Forgasd meg a csirkecombokat az öntetben, hogy mindenhova kerüljön belőle.
- Süsd a sütőben 25 percig, betakaratlanul, de figyeld, nehogy megégjen a teteje, ha úgy ítéled, hogy túl gyorsan barnul, fedd le alufóliával. Forgasd meg a csirkecombokat és süsd tovább még 15 percig, most már csak betakaratlanul. Növeld a sütési időt, ha a beleszúrt hústű nem hatol bele a combba könnyedén, vagy még nem eléd barna, ropogós a comb.
- Hagyd pihenni letakarva 5 percet, miután kivetted a sütőből, és csak ezután helyezd a combokat a tálaló edényre. Öntsd a felgyülemlett szaftot a combokra.
- Tálald főtt Jázmin rizzsel és friss paradicsommal, salátával.
forrás: tablefortwoblog.com