Néha elönti az agyamat az egészséges táplálkozás utáni vágy, a hosszú, egészséges élet titka, és szinte mindig elém bukkan a semmiből a Japánok bölcs táplálkozási szokásai, az alga, a nyers hal, a miso leves. Az utóbbi mindig egy rejtéj volt számomra, és nem hittem volna, hogy ennyire finom.
Hozzávalók:
1,2 liter víz
1 csmg Dashi Bonito alaplépor
1 dl Fehér Miso Paszta
200 g Tofu, kockázva
1 maréknyi Wakame, tengeri alga
3-4 friss újhagyma, karikázva
Elkészítés:
- Először készítsd el a Dashi alaplevet. Forralj fel vizet, szórd bele a Dashi Bonito keveréket, vedd le a hőt közepesre, és hagyd rotyogni 3-4 percig.
- Egy másik edényben a Miso Pasztát keverd 1 dl Dashi Bonito alaplével selymesre. Öntsd vissza ezt a Miso keveréket a maradék alapléhez.
- Add hozzá a Tofut, a Wakame-t, az újhagymát, és kevergetve főzd, magasabb, közepes-magas hőfokon 5 percig, és amikor elkezd hevesen forrni, vedd le a tűzről, és tálald azonnal.
- Díszítsd újhagyma zölddel, karikázva.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.gimmesomeoven.com