Miso leves - könnyebb, mint gondolnád

Miso leves - könnyebb, mint gondolnád

Néha elönti az agyamat az egészséges táplálkozás utáni vágy, a hosszú, egészséges élet titka, és szinte mindig elém bukkan a semmiből a Japánok bölcs táplálkozási szokásai, az alga, a nyers hal, a miso leves. Az utóbbi mindig egy rejtéj volt számomra, és nem hittem volna, hogy ennyire finom.

Hozzávalók:

1,2 liter víz

1 csmg Dashi Bonito alaplépor

1 dl Fehér Miso Paszta

200 g Tofu, kockázva

1 maréknyi Wakame, tengeri alga

3-4 friss újhagyma, karikázva

 

Elkészítés:

  • Először  készítsd el a Dashi alaplevet. Forralj fel vizet, szórd bele a Dashi Bonito keveréket, vedd le a hőt közepesre, és hagyd rotyogni 3-4 percig.
  • Egy másik edényben a Miso Pasztát keverd 1 dl Dashi Bonito alaplével selymesre. Öntsd vissza ezt a Miso keveréket a maradék alapléhez.
  • Add hozzá a Tofut, a Wakame-t, az újhagymát, és kevergetve főzd, magasabb, közepes-magas hőfokon 5 percig, és amikor elkezd hevesen forrni, vedd le a tűzről, és tálald azonnal.
  • Díszítsd újhagyma zölddel, karikázva.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.gimmesomeoven.com