Narancsos Csirke No. 3. - Éttermi változat

Narancsos Csirke No. 3. - Éttermi változat

A klasszikus kínai éttermi fogás, most egy izgalmas, új verzióban bemutatva. Ez az amerikai változat, tehát egy kicsit a mi szájízünkre hangolva, és olyan csípősre készítjük, amilyenre mi szeretnénk. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

Csirke:

500 g csontozott csirkecomb, vagy mell, kockázva

1 kis mokkáskanál szezámolaj

1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 kis mokkáskanál fokhagymapor

csipetnyi só

1 teáskanál Shaoxing főzőbor, Mirin vagy Brandy

0,5 dl kukorica keményítő

2-3 dl olaj a csirkehús sütéséhez

Narancsos Szósz:

1 evőkanál olaj

4-6 szárított egész chili

3-4 darab narancshéj (kb 1/2 narancsról)

2 db csillagánizs egész

0,5 dl narancs juice (facsart, kb 1 narancs)

0,5 dl csirkehús leves (kockából is jó)

2 evőkanál rizsecet

 

Elkészítés:

  • Pácold a csirkedarabokat a szezámolajjal, fehér borssal, fokhagymaporral, sóval, Shaoxing főzőborral, vagy Brandyvel, és tedd félre 20 percre.
  • Tégy kukoricakeményítőt egy tányérra, hevíts olajat a serpenyőben elég magas hőfokra, kb. 175 C fokra. A keményítőben megforgatott csirkefalatokat süsd ki aranybarnára. Készresülten tedd egy papírkendőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
  • Hevíts egy evőkanálnyi olajat a wokban/serpenyőben, dobd bele az egész chiliket/szárított erőspaprikákat, a narancshéj darabokat, a csillagánizst, és sütögesd kevergetve 20 másodpercig, közepes hőfokon. Vigyázz, ne égesd meg. Öntsd hozzá a narancslevet, a csirkehús levest, az ecetet, a cukrot és a szója szószt.
  • Forrald fel, és részletekben add hozzá a 2 evőkanálnyi vízben kikevert kukorica keményítőt, állandó keverés mellett. Amikor a szósz eléggé sűrű, a belemártott kanálon réteget képez, add hozzá a sült csirke darabokat, keverd gyorsan össze, és tálald.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com