Az egyik kedvenc fogásom, szeretem a minden falattal meglepő ízéért, de ha még ez sem lenne elég, Paleo-barát, gluténmentes, és roppant egészséges. Na, ezek után csak neki kell állni.
Hozzávalók:
500 g csirkemell, falatka méretre aprítva
2 evőkanál kókusz olaj
1,5 dl csirkehúsleves
2 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
1 evőkanál szárított, őrölt narancshéj
1 dl narancslé
0,75 dl világos szójaszósz
2 evőkanál Sriracha szósz
1 teáskanál szárított, őrölt gyömbér
1 csipetnyi chili pehely, ízlés szerint
1 teáskanál szezámmag díszítésképpen
Elkészítés:
- Olvassz kókusz olajat közepes hőfokon. Add hozzá a csirkedarabokat, és süsd, amíg átsül és szép barna nem lesz, ez úgy 8-10 percig tart.
- Amíg a csirke sül, keverd össze a csirkehúslevest, a mézet, a fokhagymát, narancshéjat, narancslevet, gyömbért, szójaszószt, Sriracha szószt és a chili pelyhet.
- Öntsd hozzá a csirkedarabokhoz, és főzd, amíg a szósz besűrűsödött, gyakran keverd, oda ne égjen.
- Tálald főtt brokkoli ágyon, esetleg rizzsel, és kanalazz a tetejére a sűrű szószból.
Jó étvágyat!
forrás: addapinch