Narancsos Csirkefalatok kínai módra

Narancsos Csirkefalatok kínai módra

Az egyik kedvenc fogásom, szeretem a minden falattal meglepő ízéért, de ha még ez sem lenne elég, Paleo-barát, gluténmentes, és roppant egészséges. Na, ezek után csak neki kell állni.

Hozzávalók:

500 g csirkemell, falatka méretre aprítva

2 evőkanál kókusz olaj

1,5 dl csirkehúsleves

2 evőkanál méz

2 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor

1 evőkanál szárított, őrölt narancshéj

1 dl narancslé

0,75 dl világos szójaszósz

2 evőkanál Sriracha szósz

1 teáskanál szárított, őrölt gyömbér

1 csipetnyi chili pehely, ízlés szerint

1 teáskanál szezámmag díszítésképpen

 

Elkészítés:

  • Olvassz kókusz olajat közepes hőfokon. Add hozzá a csirkedarabokat, és süsd, amíg átsül és szép barna nem lesz, ez úgy 8-10 percig tart.
  • Amíg a csirke sül, keverd össze a csirkehúslevest, a mézet, a fokhagymát, narancshéjat, narancslevet, gyömbért, szójaszószt, Sriracha szószt és a chili pelyhet.
  • Öntsd hozzá a csirkedarabokhoz, és főzd, amíg a szósz besűrűsödött, gyakran keverd, oda ne égjen.
  • Tálald főtt brokkoli ágyon, esetleg rizzsel, és kanalazz a tetejére a sűrű szószból.

 

Jó étvágyat!

 

forrás: addapinch