Nasi Goreng - az Indonéz Sült Rizs

Nasi Goreng - az Indonéz Sült Rizs

A Nasi Goreng szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. 2011-ben, egy internetes szavazáson a második helyen végzett, a Világ Legízletesebb Ételei versenyen. Minden népnek van olyan fogása, amely a maradékok felhasználását szorgalmazza, nos, ez az Indonézeknél a túl sok főtt rizs, és ennek az újrahasznosításáról szól, mint Nasi Goreng. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig, hogy nagyon finom.

Hozzávalók:

1 tasak 50g Nasi Goreng AHG Fűszerpaszta

2-3 evőkanál olaj

250 g Garnélarák, nagyméretű

2 db felvert tojás

1 db tojás tükörtojásra sütve

600 g főtt rizs (3 dl nyers rizs főzve)

2 paradicsom apróra vágva

1 db zöld vagy piros friss chilipaprika

petrezselyem vagy koriander zöldje díszítésnek

 

Elkészítés:

  • Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele a Garnéla Rákokat. Süsd 2-3 percig, állandó kevergetés mellett. Add hozzá a karikázott újhagyma fehér részeit.
  • A Garnélákat/hagymát húzd a Wok oldalára, öntsd bele a felvert tojást, és süsd 1 percig. Add hozzá a főtt rizst és a Nasi Goreng Fűszerpasztát. Kevergetve süsd 3 percig. 
  • Dobd hozzá a paradicsomot, és állandó keverés mellett süsd/főzd még 1 percig. 
  • Még egy kis olajjal süsd meg a harmadik tojást tükörtojásnak.
  • Díszítsd a tükörtojással, újhagymával, finomra szeletelt piros/zöld csípős chilivel, petrezselyemzölddel, és tálald.

Jó étvágyat!