Pad See Ew

Pad See Ew

A Pad See Ew hasonló a kínai Beef Chow Fun-hoz abban az értelemben, hogy egy széles rizstésztából készült wokban sült étel. Ugyanolyan ízletes, de az összetevők kissé eltérnek.

A Beef Chow Fun-ban található mungóbab csírával és újhagymával szemben a Pad See Ew-hoz tojást és kínai brokkolit használunk. Emellett jellegzetes hal szósz ízzel rendelkezik.

Mi marhahúsból készítjük a Pad See Ew-t, de használhatsz csirkét, sertéshúst vagy tofut is.

Hozzávalók:

A hús marinálásához:

225 gramm marha hátszín (vagy más protein)

1 teáskanál fekete szójaszósz

1 teáskanál mogyoró olaj

1 teáskanál kukoricakeményítő (vagy tápióka keményítő)

Az étel további hozzávalóihoz szükséged lesz:

1 evőkanál osztriga szósz

½ teáskanál cukor

2 teáskanál szójaszósz

1 evőkanál fekete szójaszósz

1 teáskanál hal szósz

őrölt fehér bors

450 gramm friss széles rizstészta

4 evőkanál mogyoró olaj

3 gerezd fokhagyma (vékonyan szeletelve)

3 bögre kínai brokkoli

2 nagy tojás (enyhén felverve)

ELKÉSZÍTÉSI UTASÍTÁSOK

  1. A marhahátszínhez adjuk hozzá a thai fekete szójaszószt, olajat és kukoricakeményítőt, majd keverjük össze, amíg a marhahús teljesen bevonódik. Tegyük félre.
  2. Az étel többi részéhez keverjük össze az osztriga szószt, cukrot, thai szójaszószt, thai fekete szójaszószt, hal szószt és fehér borsot egy kis tálban. Alaposan keverjük össze.
  3. Győződjünk meg róla, hogy a friss rizstészták szobahőmérsékletűek. Ha a tészták nagyon hidegek és merevek a hűtőből, öblítsük le gyorsan forró csap alatt, amikor készen állunk az étel wokban való elkészítésére. Ügyeljünk arra, hogy rázzuk le a felesleges vizet az öblítés után, majd azonnal használjuk fel.
  4. Miután alaposan leszűrtük a tésztát, keverjük össze egy evőkanál olajjal. Ez megakadályozza, hogy a tészta a wokban odaragadjon.
  5. Tedd a wokot nagy lángra, majd önts az edény peremére egy evőkanál olajat, hogy egyenletesen bevonja. Süsd meg a marhahúst, amíg 80%-ban átsül, majd tedd vissza a marinádos tálba.
  6. Adj hozzá még egy evőkanál olajat a wokhoz, majd keverd bele a fokhagymát. Azonnal add hozzá a kínai brokkolit, és pirítsd 20 másodpercig (folyamatosan keverve, hogy elkerüld a fokhagyma megégetését).
  7. Ezután terítsd szét a tésztát a wokban. Öntsd a szószkeveréket a tésztára, és óvatosan keverd össze az egészet a wok spatuláddal, körkörös mozdulatokkal kb. 20 másodpercig. Tedd vissza a marhahúst a wokba.
  8. Told az ételt az egyik oldalra, hogy a wok másik üres oldala felmelegedjen 10 másodpercig. Adj hozzá még egy evőkanál olajat a wokhoz, majd öntsd bele a felvert tojást. Várj 5 másodpercet, amíg elkezd megfőzni. Keverd össze a tojást még néhány másodpercig, hogy kisebb darabokra hulljon szét.
  9. Ha a wokod ezen a ponton nem pattog, valószínűleg az jelenti, hogy a főzőlapod nem elég forró. Légy türelmes, és a hőmérséklet majd fel fog "érni". Süssd tovább az ételt annyira, hogy a tészta egyenletesen felmelegedjen, de ne törjön apró darabokra. Ügyelj arra, hogy a wok spatulájával lekapard a wok alját, hogy a tészta ne ragadjon oda.
  10. Ahogy a wok melegszik, észre fogod venni, hogy az étel kevésbé ragad hozzá! De ha szükséges, adhatsz hozzá egy kis olajat, hogy könnyebben tudj stir fry-ozni.
  11. Folytasd a főzést, kevesebbet keverve még 1-2 percig, vagy amíg a tészta át nem melegszik. Forrón tálald.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/pad-see-ew/#recipe