A Pad See Ew hasonló a kínai Beef Chow Fun-hoz abban az értelemben, hogy egy széles rizstésztából készült wokban sült étel. Ugyanolyan ízletes, de az összetevők kissé eltérnek.
A Beef Chow Fun-ban található mungóbab csírával és újhagymával szemben a Pad See Ew-hoz tojást és kínai brokkolit használunk. Emellett jellegzetes hal szósz ízzel rendelkezik.
Mi marhahúsból készítjük a Pad See Ew-t, de használhatsz csirkét, sertéshúst vagy tofut is.
Hozzávalók:
A hús marinálásához:
225 gramm marha hátszín (vagy más protein)
1 teáskanál fekete szójaszósz
1 teáskanál mogyoró olaj
1 teáskanál kukoricakeményítő (vagy tápióka keményítő)
Az étel további hozzávalóihoz szükséged lesz:
1 evőkanál osztriga szósz
½ teáskanál cukor
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál fekete szójaszósz
1 teáskanál hal szósz
őrölt fehér bors
450 gramm friss széles rizstészta
4 evőkanál mogyoró olaj
3 gerezd fokhagyma (vékonyan szeletelve)
3 bögre kínai brokkoli
2 nagy tojás (enyhén felverve)
ELKÉSZÍTÉSI UTASÍTÁSOK
- A marhahátszínhez adjuk hozzá a thai fekete szójaszószt, olajat és kukoricakeményítőt, majd keverjük össze, amíg a marhahús teljesen bevonódik. Tegyük félre.
- Az étel többi részéhez keverjük össze az osztriga szószt, cukrot, thai szójaszószt, thai fekete szójaszószt, hal szószt és fehér borsot egy kis tálban. Alaposan keverjük össze.
- Győződjünk meg róla, hogy a friss rizstészták szobahőmérsékletűek. Ha a tészták nagyon hidegek és merevek a hűtőből, öblítsük le gyorsan forró csap alatt, amikor készen állunk az étel wokban való elkészítésére. Ügyeljünk arra, hogy rázzuk le a felesleges vizet az öblítés után, majd azonnal használjuk fel.
- Miután alaposan leszűrtük a tésztát, keverjük össze egy evőkanál olajjal. Ez megakadályozza, hogy a tészta a wokban odaragadjon.
- Tedd a wokot nagy lángra, majd önts az edény peremére egy evőkanál olajat, hogy egyenletesen bevonja. Süsd meg a marhahúst, amíg 80%-ban átsül, majd tedd vissza a marinádos tálba.
- Adj hozzá még egy evőkanál olajat a wokhoz, majd keverd bele a fokhagymát. Azonnal add hozzá a kínai brokkolit, és pirítsd 20 másodpercig (folyamatosan keverve, hogy elkerüld a fokhagyma megégetését).
- Ezután terítsd szét a tésztát a wokban. Öntsd a szószkeveréket a tésztára, és óvatosan keverd össze az egészet a wok spatuláddal, körkörös mozdulatokkal kb. 20 másodpercig. Tedd vissza a marhahúst a wokba.
- Told az ételt az egyik oldalra, hogy a wok másik üres oldala felmelegedjen 10 másodpercig. Adj hozzá még egy evőkanál olajat a wokhoz, majd öntsd bele a felvert tojást. Várj 5 másodpercet, amíg elkezd megfőzni. Keverd össze a tojást még néhány másodpercig, hogy kisebb darabokra hulljon szét.
- Ha a wokod ezen a ponton nem pattog, valószínűleg az jelenti, hogy a főzőlapod nem elég forró. Légy türelmes, és a hőmérséklet majd fel fog "érni". Süssd tovább az ételt annyira, hogy a tészta egyenletesen felmelegedjen, de ne törjön apró darabokra. Ügyelj arra, hogy a wok spatulájával lekapard a wok alját, hogy a tészta ne ragadjon oda.
- Ahogy a wok melegszik, észre fogod venni, hogy az étel kevésbé ragad hozzá! De ha szükséges, adhatsz hozzá egy kis olajat, hogy könnyebben tudj stir fry-ozni.
- Folytasd a főzést, kevesebbet keverve még 1-2 percig, vagy amíg a tészta át nem melegszik. Forrón tálald.
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/pad-see-ew/#recipe