Ez a híres New Yorki szendvics fűszerezése nem hagyható ki az össze- állításunkból. A történészek azt állítják, hogy ezt a saftos, fűszerezett, füstös, rózsaszínre sütött, érlelt marhahúst, a Romániából kivándorolt zsidók honosították meg Amerikában. Eredetileg liba és kacsa tartósí- tására használták az erőteljes fűszerezést, sózást és a füstölést. A mai reneszánsz szakácsok újra felfedezik ez a módszert, és más receptekkel is kísérleteznek, lazac, pulyka, csirke. Általában a hozzávalók a követke- zők: feketebors, koriander, mustármag, barna nádcukor, paprika, chili, fokhagymapor, hagymapor és füstölt só, vagy füst esszencia.
Felhasználási javaslat: A “Kat’z féle Sandwich”-hez természetesen ezzel fűszerezzük a benne lévő érlelt, sült marhahúst, de természetesen mindenféle sült húshoz használható, és biztosan előnyére válik. Használjuk dörzsfűszerként sütés előtt és közben, de finom még csirkéhez, rántotthalhoz és pulykahúshoz is.
Hol használják?: Észak-Amerika