Mumbai vagy Delhi utcáin sétálva gyakran ennek a fűszerkeverék- nek az illata csapja meg orrunkat, ugyanis az utcai kifőzdék a “Pav Bhaji”-t készítik és árusítják. Azt jelenti: kicsi zöldséges pogácsák. Fűszerezését ezzel a Masala-val végzik, nagyon jellegzetes, dús, teltízű aroma, mindenki figyelmét odavonza, ellenállhatatlannak mondott utcai finomság. A készen kapható keverékben használnak koriandert, római köményt, chilit, kurkumát, amchoort (szárított zöld mangó őrölve), kardamomot, szegfűszeget, fahéjat, ánizst, édeskoményt, gyömbért, asafoetida-t (ördöggyökér).
Felhasználási javaslat: Használjuk húsgolyók, fasírtok, zöldséges fasírtok, általában olajsütőben készült darálthúsos éte- lek készítésekor. Indiai fogások, curry-k, indiai raguk, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.
Hol használják?: India nyugati része