Sokan vagyunk, akik szeretik az erőset, és szinte mindenbe cseppentünk Chili Cseppet, vagy nyomunk bele cseresznyepaprikát. Ezért is kedvelem a messzi földi csirkefogásokat, szinte mind jóóó csííípős. Ez is az. Régóta van az "Elkészítendő" mappában a receptgyűjteményemben. Ízlelőbimbók: Riadó!
Hozzávalók:
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
8-10 db Madárszem Chili
6-7 gerezd fokhagyma
1 evőkanál erőspaprika, vagy chili
1 teáskanál őrölt feketebors
1-2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál Oregano, morzsolt
só
0,5 dl Olíva olaj
6-8 Csirkecomb, alsó része csak
Elkészítés:
- Minden hozzávalót, kivéve a csirkecombokat, tedd egy mixergépbe, és pürésítsd jól össze.
- Vagdosd be a combokat, hogy az ízek behatoljanak majd, na meg hogy jól átsüljön.
- Öntsd rá a páckrémet, de hagyd meg az 1/3-át későbbre, és jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
- Ízzítsd be a sütőd, 250 fok grill üzemmódban. Helyezz fóliát a tepsire, és a sütőrácsra, e fölött, sorakoztasd fel a csirkecombokat. Helyezd a combokat a felső állásba, közel a grill izzószálakhoz, alá pedig a fóliázott tepsit. Grillezd 7-10 percig.
- Fordítsd meg a combokat és grillezd tovább 7-10 percig.
- Vedd le a combokat a rácsról, és helyezd őket a fóliára. Állítsd át a sütőt normál sütő módra, vedd le a hőt 120-140 fokra, és a sütő közepén süsd 25-30 percig.
- Ellenőrizd, hogy a combok jó puhára megsültek-e, de még szaftosak.
- A maradék páckrémet öntsd a serpenyőbe, és kevergetve süsd, míg az olaj kicsapódik belőle.
- Tálald az így készített pikáns szószt a csirkecombok mellé. Köretnek friss rópogós kenyeret, rizst, vagy sült krumplit , de legfőképp zsenge, friss salátát, egy finom öntettel ajánlok.
Jó étvágyat!
forrás: yummytummyaarthi.com