Peri-Peri Csirkecombok

Peri-Peri Csirkecombok

Sokan vagyunk, akik szeretik az erőset, és szinte mindenbe cseppentünk Chili Cseppet, vagy nyomunk bele cseresznyepaprikát. Ezért is kedvelem a messzi földi csirkefogásokat, szinte mind jóóó csííípős. Ez is az. Régóta van az "Elkészítendő" mappában a receptgyűjteményemben. Ízlelőbimbók: Riadó!

Hozzávalók:

1 db kápia vagy kaliforniai paprika

8-10 db Madárszem Chili

6-7 gerezd fokhagyma

1 evőkanál erőspaprika, vagy chili

1 teáskanál őrölt feketebors

1-2 evőkanál rizsecet

1 evőkanál Oregano, morzsolt

0,5 dl Olíva olaj

6-8 Csirkecomb, alsó része csak

 

Elkészítés:

  • Minden hozzávalót, kivéve a csirkecombokat, tedd egy mixergépbe, és pürésítsd jól össze.
  • Vagdosd be a combokat, hogy az ízek behatoljanak majd, na meg hogy jól átsüljön.
  • Öntsd rá a páckrémet, de hagyd meg az 1/3-át későbbre, és jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
  • Ízzítsd be a sütőd, 250 fok grill üzemmódban. Helyezz fóliát a tepsire, és a sütőrácsra, e fölött, sorakoztasd fel a csirkecombokat. Helyezd a combokat a felső állásba, közel a grill izzószálakhoz, alá pedig a fóliázott tepsit. Grillezd 7-10 percig.
  • Fordítsd meg a combokat és grillezd tovább 7-10 percig.
  • Vedd le a combokat a rácsról, és helyezd őket a fóliára. Állítsd át a sütőt normál sütő módra, vedd le a hőt 120-140 fokra, és a sütő közepén süsd 25-30 percig.
  • Ellenőrizd, hogy a combok jó puhára megsültek-e, de még szaftosak.
  • A maradék páckrémet öntsd a serpenyőbe, és kevergetve süsd, míg az olaj kicsapódik belőle.
  • Tálald az így készített pikáns szószt a csirkecombok mellé. Köretnek friss rópogós kenyeret, rizst, vagy sült krumplit , de legfőképp zsenge, friss salátát, egy finom öntettel ajánlok.

Jó étvágyat!

forrás: yummytummyaarthi.com