Vagyis a Pho Ga. A legtöbb étteremben, receptben marhahússal szerepel ez a nagyszerű leves, de sokan vagyunk, akik valamilyen okból kifolyólag csirkehúsos ételeket, leveseket kedvelünk. Az, hogy gyorsan (20 perc), alatt elkészíthető, csak még vonzóbbá teszi ezt a finom ételt. Majdnem minden csirkés leves előnye az, hogy nem kell bajlódni az alaplé elkészítésével, hiszen egy jó minőségű leveskockából elég finomat lehet készíteni. Persze a legfinomabb a maradék húsleves, ezért nevezzük ezt a Pho Ga-t hétfői levesnek.
Hozzávalók:
2 liter csirkehús leves, maradékból vagy kockából
2 cm darab gyömbér finomra szeletelve
2 db piros chili összevágva
0,5 dl halszósz
1 evőkanál cukor
0,5 kg csirkehús, csontozott comb, vagy mell
só, bors
2 evőkanál Olíva olaj
250 g rizstészta, 5 mm széles
100 g mungóbab csíra
4 szál friss menta
friss koriander vagy petrezselyem levél
friss bazsaliko levél, lime vagy citrom
Elkészítés:
- Forralj vizet a tésztának, eközben melegítsd fel a húslevest, vagy forralj vizet a leveskockának. Add hozzá a gyömbért, a chiliket, a halszószt és a cukrot. Forrald alacsony hőfokon, rotyogva 15 percig.
- Sózd, borsozd a csirkehúst, és egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süsd, magas hőfokon, forgatva szép aranybarnára. Tedd félre a kész húsdarabokat.
- Közben felforrt a víz, főzd meg a tésztát az utasításnak megfelelően, majd azonnal oszd szét négy tányérban. Porciózd ki a csirkedarabokat is egyenletesen, és önts levest minden adagra.
- Szórj mungóbab csírát, friss mentalevelet, koriander zöldjét, vagy petrezselyem zöldjét, de akár friss bazsalikom leveleket is minden adag tetejére.
- Végül, facsarj rá lime vagy citromlevet, és ha kell extra halszószt is.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2017/05/chickenpho/