Pho Leves 20 perc alatt Csirkéből

Pho Leves 20 perc alatt Csirkéből

Vagyis a Pho Ga. A legtöbb étteremben, receptben marhahússal szerepel ez a nagyszerű leves, de sokan vagyunk, akik valamilyen okból kifolyólag csirkehúsos ételeket, leveseket kedvelünk. Az, hogy gyorsan (20 perc), alatt elkészíthető, csak még vonzóbbá teszi ezt a finom ételt. Majdnem minden csirkés leves előnye az, hogy nem kell bajlódni az alaplé elkészítésével, hiszen egy jó minőségű leveskockából elég finomat lehet készíteni. Persze a legfinomabb a maradék húsleves, ezért nevezzük ezt a Pho Ga-t hétfői levesnek.

Hozzávalók:

2 liter csirkehús leves, maradékból vagy kockából

2 cm darab gyömbér finomra szeletelve

2 db piros chili összevágva

0,5 dl halszósz

1 evőkanál cukor

0,5 kg csirkehús, csontozott comb, vagy mell

só, bors

2 evőkanál Olíva olaj

250 g rizstészta, 5 mm széles

100 g mungóbab csíra

4 szál friss menta

friss koriander vagy petrezselyem levél

friss bazsaliko levél, lime vagy citrom

Elkészítés:

  • Forralj vizet a tésztának, eközben melegítsd fel a húslevest, vagy forralj vizet a leveskockának. Add hozzá a gyömbért, a chiliket, a halszószt és a cukrot. Forrald alacsony hőfokon, rotyogva 15 percig.
  • Sózd, borsozd a csirkehúst, és egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süsd, magas hőfokon, forgatva szép aranybarnára. Tedd félre a kész húsdarabokat.
  • Közben felforrt a víz, főzd meg a tésztát az utasításnak megfelelően, majd azonnal oszd szét négy tányérban. Porciózd ki a csirkedarabokat is egyenletesen, és önts levest minden adagra.
  • Szórj mungóbab csírát, friss mentalevelet, koriander zöldjét, vagy petrezselyem zöldjét, de akár friss bazsalikom leveleket is minden adag tetejére.
  • Végül, facsarj rá lime vagy citromlevet, és ha kell extra halszószt is.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com/2017/05/chickenpho/