Piros Curry Tészta, Kókusztejjel

Piros Curry Tészta, Kókusztejjel

Mitől lesz kívánatos egy wokban készült gyors ázsiai étel? A gyorsaságától? (Tudom milyen nyűgös tudok lenni, ha éhes vagyok.) Az illataitól, a gyorsan sült, még ropogós hozzávalóktól? Vagy amikor kész és a két pálcikával beletúrok, és azok az ízek...Na ezektől mind. Ezért szeretem, mert általában jóval egészségesebbek, mint a készételek, vagy a zsírtól csöpögő nehézhús ételek. Főleg, mióta elhatároztuk, hogy a gyep egy részét bio konyhakerté alakítjuk, hát azóta, beleaprítani egy-két szezonális zöldséget, egy kis szószt, talán csirkedarabokat, vipsz...és kész.

Hozzávalók:

Piros Curry Paszta:

2 teáskanál szezámolaj

2 csirkemell aprítva

250 g garnéla, lehetőleg nagyobbacskák

1 kaliforniai paprika aprítva

maréknyi zsenge borsóhüvely

1 doboz bébi kukorica konzerv

4 dl szeletelt friss gomba

1 közepes hagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

2-3 cm hosszú friss gyömbér, reszelve

2 evőkanál Thai Piros Curry Paszta

3 teáskanál rizsecet

400 ml kókusztej konzerv

csipetnyi só

1 dl csirkeleves, alaplé

2 teáskanál kukorica keményítő

1 db zöld paprika, szeletelve

300 g soba tészta

2 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben hevíts fel olajat, közepes-magas hőfokra. Süsd meg a csirkét, és ha nyers, friss garnélarákot tudtál beszerezni, akkor azt is tedd bele most. Ha a csirkehús barnára sült minden oldalán, akkor kész, és ha a garnélarák előfőzött, mélyhűtött (de már előre kiengedett a fagyból), akkor azt is tedd hozzá és süsd egy picit a csirkével együtt. Ha kész vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
  • Dobd a serpenyőbe az aprított kaliforniai paprikát, a zsenge hüvelyes borsót, a bébi kukoricát, a gombát, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Kevergetve süsd-főzd 4-5 percig, amíg minden hozzávaló egy picit megpuhul. Fakanállal kevergesd állandóan, hogy egyenletesen barnuljon minden hozzávaló.
  • Keverd bele a Piros Curry Pasztát, a szójaszószt, keverd, hogy egyenletesen felszívódjon, süsd kb egy percig.
  • Öntsd bele a rizsecetet, a kókusztejet, és főzd egy percig.
  • Egy kisebb edényben keverd össze a keményítőt a csirkehús levessel (használhatsz vizet is, ha nincs otthon csirkehús alaplé, vagy laveskockából készíts alaplevet, de vigyázz, mert ezek mind sósak). A keményítős levet óvatosan öntsd hozzá a Curry-hoz, dobj bele  kockázott zöld paprika darabkákat.
  • Forrald fel, és hagyd rotyogni kb. 5 percig.
  • Eközben főzd meg a tésztát, az utasításoknak megfelelően, szűrd le.
  • Amikoe a szósz besűrűsödött, öntsd bele a lecsurgatott tésztát, keverd, hogy a szósz mindenhová kerüljön, öntsd vissza a csirkedarabokat és a garnélarákot. Ha kell sózd.

Jó étvágyat!

forrás/adaptálva: www.cookingforkeeps.com (Nicole)