Avagy az Indiai csirkepaprikás finom csípősen, ahogy mi magyarok szeretjük. No persze meglepően sok benne a fűszer, mint minden indiai ételben, de ettől különleges. Tehát, ha valami egzotikus paprikás csirkét szeretnénk készíteni, akkor ez a mi receptünk. Ugyanolyan könnyű elkészíteni, mint a megszokott magyarosat.
Hozzávalók:
500 g csirkedarabok, vegyesen
4 evőkanál olaj
2 nagyobb hagyma, szeletelve
1 csokor zöld koriander vagy petrezselyem
1 evőkanál Garam Masala Fűszerkeverék
1 teáskanál Chilipor, erős
10-15 szárított egész chili
1 teáskanál Kurkuma
2 teáskanál Római Kömény
1 evőkanál Gyömbér-Fokhagyma Puré
2 dl natúr, nem édesített joghurt
2-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A felaprított csirkedarabokat tegyük egy tálba, és adjuk hozzá az összes pác fűszert és a joghurtot. Hagyjuk 30 percig pihenni.
- A fokhagyma gerizdeket, a chiliport (egész chili, vagy egész szárított csípőspaprika), egy kis vízzel felengedve, turmixoljuk össze alaposan, krémesre.
- Hevítsünk olajat a serpenyőben, és pirítsuk meg a karikázott hagymát. Adjuk hozzá a pácolt csirkedarabokat, a fokhagymás-gyömbéres pürét, és közepes-magas hőfokon 5 percig kevergetve süssük.
- Vedd le a hőt alacsonyra, és fedő alatt főzd 25-30 percig. Néha keverd meg.
- Ha a csirke majdbem megfőtt, emeld a hőt alatta, és főzd, amíg a csirke puha és omlós, és az olaj/zsír kicsapódott. Ez 10-15 percig tart.
- Öntsd hozzá a turmixolt chili krémet, keverd jól össze, és főzd még 10 percig.
- Önts hozzá vizet és főzd fedő alatt, amíg az olaj/zsír a tetején úszik.
- Szórd meg petrezselyem vagy koriander zölddel, kinek melyik ízlik.
- Tálald Basmati rizzel, főtt krumplival, nokedlivel, vagy főtt tésztával.
Jó étvágyat!
Forrás: Red Chicken Curry