A "Galat Dagga", vagy "Qalat Daqqa" Tunézia ötfűszer keveréke. Összetevői a szegfűszeg, a fahéj, a feketebors, szerecsendió és a gyömbér, vagy a "Grains of Paradise" nevű mag. Nem csípős, kellemesen meleg, édes, fűszeres ízt ad az ételnek.
Felhasználási javaslat: Leggyakrabban húsos és zöldséges ételek ízesítésére, tagine- ban főtt ételek fűszerezésére használják. Használják az egész Észak-Afrikai régióban bárány-, kecske-, sőt tevehúsból készült ragukban, pörköltekben. Használható még száraz dörzsfűszernek húsok elkészítés előtti fűszerezésére, de kiváló hozzávalója a marinádoknak, pácoknak. Tökfélékből, padlizsánból, édes burgonyából készült ételekhez is kiváló.
Hol használják?: Tunézia, Észak-Afrika