A Quatre Épice fűleg Franciaországban használatos, de megtalál- ható a Közel-Keleti konyhákban is. A név egyszerűen 4-fűszert jelent. Összetevői, a négy fő, pedig az őrölt feketebors vagy a fehér- bors, a szegfűszeg, a szerecsendió és az őrölt gyömbér. Vannak variációk, amelyek a bors helyett szegfűborsot, a gyömbér helyett pedig fahéjat tartalmaz. A másik két híres francia keverékkel, a Herbes de Provence és a Fines Herbes, ez a harmadik jellegzetes francia fűszerkeverék, melyek világszerte ismertek.
Felhasználási javaslat: Fűszerkenyerek, pl. a gyömbérkenyér (Gingerbread), sütemények, édestészták fűszerezésére. A franciák előszeretettel használják paték, terrine-ek, töltelékek, raguk, levesek, rostonsült húsok, répaételek, édesborgonya ételek ízesítésére.
Hol használják?: Franciaország