Az Amerikai Winger's étteremlánc zászlóshajója ez a fogás. Egyszerű otthon is elkészíteni, nem tart tovább, mint max 30 percig. A hozzávalók is egyszerűek, beszerezhetőek. Vigyázz, ha gyerekeid vannak, készülj fel, az állandó menük közé kell venned ezt a fogást.
Hozzávalók:
Ragadós Csirke Csíkok:
3-4 csirkemell, 1-2 cm-re csíkozva
5 dkg finomliszt
3 tojás felverve 2 ek vízzel
2 dl Panko panír
Szósz:
2 ek vaj
2 dl barna nádcukor
0,5 dl Karibi Csípős Csiliszósz
1 tk Fokhagymapor
2 ek víz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 220 C°-ra, egy sütőpapírral kibélelt tepsit kenj meg olajjal.
- A csirkemelleket vágd fel csíkokra, majd forgasd bele őket a lisztbe.
- Öntsd a Panko panírt egy tálba, egy másikban verd fel a tojást egy kis vízzel. Mártsd a lisztezett csirkecsíkokat a felvert tojásba, majd a Panko panírba.
- Helyezd el a csirkecsíkokat a sütőpapíron, öntözd meg őket olíva olajjal. Süsd 15-20 percig, addig, ameddig szép aranybarnára és teljesen átsül.
- Ameddig a csirke szépen sül a sütőben, készítsd el a szószt. Olvassz vajat egy közepes serpenyőben, közepes hőfokon. Szórd bele a barna nádcukrot, az erős Karibi Chiliszószt, és kevergetve főzd addig, amíg megolvad, forr és bugyborékol. Vedd le a tűzről és keverd bele a Fokhagyma port és egy kis vizet, és keverd krémesre, selymesre.
- Helyezd a készre sült csirke csíkokat egy tálra, és öntsd rá a szószt. Tálald azonnal, forrón. Köretnek rizst, sültkrumplit, de szívem szerint csak zöldsalátát tálalnék.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.lecremedelacrumb.com