A “rajma” vörös vesebabot jelent, ez a keverék ennek a nagyon népszerű fogásnak a fűszerkeveréke. Ez a sűrű, szaftos, kellemesen fűszerezett ételt rizzsel, vagy roti-val (indiai lapos kenyér) tálalják, annyira nagy becsben tartják, hogy előkelő eseményeken is ezt kínálják, lakodalmakon, vendégvárókon, stb. A keverék tartalmaz koriandert, amchoort, (szárított zöld mangó, őrölve), chilit, római köményt, feketeborsot, feketesót, görögszénamagot, szerecsendiót, szegfűszeget, fahéjat, babérlevelet, kardamomot és köményt.
Felhasználási javaslat: Babfőzelékek, borsófőzelékek, zöldségfőzelékek, kenyér, raguk, pörköltek, sűrű, nehezebb levesek, szószok fűszerezésére.
Hol használják?: India északi tartományai, Nepál, Bhután