A Rendang Curry egy fűszeres húsos étel Indonéziából, de elterjedt Malájziában, Szingapúrban, Bruneiban és még Dél-Fülöpszigeteken is. Egy CNN online szavazás szerint a Rendang Curry a világ legízletesebb fogása, ezek szerint érdemes lesz megkóstolni. A hús a meghatározó ebben a fogásban, és amitől ízletes lesz az a kókusztej, a jellegzetes fűszerek, mint a citromnád, a galanga, a thai chili és a salotta hagyma.
Kétféle főzési metódust különböztetünk meg: ha a húst a kókusztejben készre főzzük, akkor a Gulai Rendang, de ha tovább főzzük, és szinte teljesen elforraljuk a folyadékot, akkor a Kalio Rendang lesz az eredmény.
Egyes ceremóniákon a Rendangot addig főzik, amíg sötétbarna, néha feketés színű nem lesz. Állítólag ez a legfinomabb, de egyben a legmunkaigényesebb főzési mód is.
Legtöbbször párolt rizzsel tálalják. Ragycsos ázsiai rizs bambuszcsőben párolva az igazi.