Ropogós Kurkumás Burgonyasült Zöldbabbal

Ropogós Kurkumás Burgonyasült Zöldbabbal

Ma egy olyan ételt mutatok, amit készíthettek köretnek, de még magában is megállja a helyét, mert laktató, finom, a kurkumától, a babtól egészséges, gusztusos színű étel. Télvíz idején jól esik egy melengető, sajtos, ropogós fogás, de ha nagyon éhesek vagytok, és kevésnek találjátok, süssetek hozzá csirkehúst, vagy valami mást. 

Hozzávalók:

4 nagy piros burgonya, kockára vágva

500 g mélyhűtött zöldbab, félbevágva

3-4 ek Oliva olaj

¾ tk himalájai só

1 tk őrölt feketebors

1 tk fokhagymapor

1 tk pirospaprika (csípmentes)

½ tk kurkuma, őrölt

¼ tk köménymag, őrölt

50-75 g parmesan sajt (vagy más kemény sajt) reszelve

 

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 190 °-ra. Teríts ki a grillrácsra egy sütőpapírt, vagy zsírozz be egy tepsit.
  • Öntözd meg a burgonyákat Oliva olajjal, és szórd meg jól fűszerekkel (kb. 2/3-ával), és keverd jól össze kézzel, mindenhol legyen mindenből.
  • Szórd a burgonyát a tepsire, egyenletesen terítve, és süsd kb. 45 percig. A tojásórát 25 percre húzd.
  • Most készítsd el a babot, amíg a burgonya sül. Öntözd meg őket is Oliva olajjal, a maradék fűszereket szórd rá, és keverd jól össze a kezeddel.
  • A burgonya 25 percig sült, vedd ki, és szórd rá a babot, vissza a sütőbe és süsd még 20-25 percig. Ha a burgonya belül szép puha, kívül ropogós, akkor jó, és ha a bab is puha, de van benne egy kis ellenállás a harapásnál, na, az akkor finom, vedd ki őket a sütőből. Kész.

Jó étvágyat!

forrás: barefeet in the kitchen