Ma egy olyan ételt mutatok, amit készíthettek köretnek, de még magában is megállja a helyét, mert laktató, finom, a kurkumától, a babtól egészséges, gusztusos színű étel. Télvíz idején jól esik egy melengető, sajtos, ropogós fogás, de ha nagyon éhesek vagytok, és kevésnek találjátok, süssetek hozzá csirkehúst, vagy valami mást.
Hozzávalók:
4 nagy piros burgonya, kockára vágva
500 g mélyhűtött zöldbab, félbevágva
3-4 ek Oliva olaj
¾ tk himalájai só
1 tk őrölt feketebors
1 tk fokhagymapor
1 tk pirospaprika (csípmentes)
½ tk kurkuma, őrölt
¼ tk köménymag, őrölt
50-75 g parmesan sajt (vagy más kemény sajt) reszelve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 190 °-ra. Teríts ki a grillrácsra egy sütőpapírt, vagy zsírozz be egy tepsit.
- Öntözd meg a burgonyákat Oliva olajjal, és szórd meg jól fűszerekkel (kb. 2/3-ával), és keverd jól össze kézzel, mindenhol legyen mindenből.
- Szórd a burgonyát a tepsire, egyenletesen terítve, és süsd kb. 45 percig. A tojásórát 25 percre húzd.
- Most készítsd el a babot, amíg a burgonya sül. Öntözd meg őket is Oliva olajjal, a maradék fűszereket szórd rá, és keverd jól össze a kezeddel.
- A burgonya 25 percig sült, vedd ki, és szórd rá a babot, vissza a sütőbe és süsd még 20-25 percig. Ha a burgonya belül szép puha, kívül ropogós, akkor jó, és ha a bab is puha, de van benne egy kis ellenállás a harapásnál, na, az akkor finom, vedd ki őket a sütőből. Kész.
Jó étvágyat!
forrás: barefeet in the kitchen