Sáfrányos Csirke - Indiai Mughlai Kesar Murg

Sáfrányos Csirke - Indiai Mughlai Kesar Murg

Az indiai Curry-k krémesek, fűszeresek, gazdagon ízesek, kényeztetőek, szerethetőek. Ezek azok a receptek, melyek könnyen a rendszeresen elkészítendő receptek közé kerül. Íme egy fogás, mely a családunk kedvence lett:

Hozzávalók:

500 g csirkehús, combokból a legfinomabb

4 dl natúr joghurt

1/2 dl melegített tej

1 dl tejföl

Sáfrányszálak (0,2 g)

1 teáskanál őrölt Gyömbér

10 g őrölt Chili

1 evőkanál őrölt Koriander

1/2 teáskanál őrölt Édeskömény

1 teáskanál őrölt Kurkuma

1 teáskanál Asafoetida

1 teáskanál egész Római kömény

1, 5 dl olaj

250 g Basmati rizs

 

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a csirkedarabokat, törölgesd le egy konyhapapírral, és tedd félre.
  • Egy picinyke (0,2 g) Sáfrányt tégy meleg vízbe, és hagyd állni benne, tedd félre.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze a következő hozzávalókat: natúr joghurt, őrölt gyömbér, őrölt chili, őrölt koriander, őrölt édeskömény, őrölt kurkuma, só.
  • Ebbe a krémbe dobd bele a csirkedarabokat, alaposan keverd össze, tedd félre 15 percre.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban, a csirkadarabokról rázd le a felesleges fűszerkrémet, és helyezd a forró olajba. Csak félig süsd meg minden oldalukon. Nem baj, ha a fűszerkrém egy kicsit odakap.
  • Vedd ki a csirkedarabokat egy tányérra, majd a maradék olajat egészítsd ki, ha kell, és ebbe dobd bele az egész Római Köményt és süsd, amíg pattogni, sisteregni kezdenek. Most adj hozzá egy kiskanálnyi Asafoetida-t.
  • Kanalazd hozzá a maradék fűszerpasztát, amiben a csikedarabok pácolódtak, kevergetve főzd egy rövid ideig. Amikor az olaj kicsapódik a tetején, add hozzá a félig sült csirkedarabokat, és keverd jól meg.
  • Önts hozzá 2 dl vizet, és főzd közepes hőfokon mindaddig, míg a csirkehús megpuhul. Kóstold, és ha kell, sózd meg.
  • Amikor a szósz kezd sűrűsödni, öntsd hozzá a sáfrányos tejet is, főzd tovább kevergetve legalább 2-3 percig.
  • Ha késznek ítéled, akkor add hozzá a tejfölt is, keverd jól össze, vedd le a tűzről.
  • Dobj rá pár szál Sáfrányt díszítésként, kanalazz rá még egy kiskanál tejfölt, szórd meg petrezselyemmel vagy koriander levéllel.
  • Tálald Basmati rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.youtoocancook.net