Ez a gyerekek kedvence, ízletes, selymesen sajtos, kellően csípős, táplájó és viszonylag olcsó. Gyorsan el lehet készíteni, igazi hétköznapi táp, egy kis egzotikus beütéssel. Mi nagyon szeretjük, a kedvencünk lett és végre van egy alternatíva a Bolognai Spagettihoz.
Hozzávalók:
Sajtburger Makaróni:
500 g darált hús (tetszőleges, de marha a legjobb)
20 g Chili con Carne Fűszerkeverék
20 g vöröshagymapor, vagy 1 hagyma reszelve
1 doboz aprított paradicsomkonzerv
4 dl marhahúsleves,vagy alaplé kockából
200 g könyök makaróni, vagy más csőtészta
Sajt szósz:
50 g teavaj
2 evőkanál finomliszt
1,5 dl tej
2-3 dl reszelt sajt (Edami, Gouda a legjobb)
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:
- Süsd meg a darált húst egy serpenyőben, kevred bele a Chili con Carne Fűszerkeveréket, a vöröshagyma port, a húslevest, vagy a kockából készített alaplevet, az apróra kockázott konzervparadicsomot, vagy mégjobb: nyáron a friss paradicsomot, a makaróni tésztát és forrald fel. Rotyogtatva főzd 12-14 percig, amíg a makaróni megpuhul.
- A Sajtszósz készítése: Olvaszd meg a vajat egy kisebb lábasban, habard bele a lisztet és főzd állandóan kevergetve 4-5 percig, amíg barnulni kezd. Keverd bele a tejet és forrald fel, keverd állandóan, amíg sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről és keverd bele a reszelt sajtot, amíg elolvad. Sózd, borsozd.
- Öntsd rá a makarónira a szószt kevergetve, óvatosan, ne törd össze a tésztát de jusson mindenhová. Tálald melegében.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.kevinandamanda.com