Nem tudom Ti hogy vagytok az erős, csípős ételekkel, én szeretem. Na persze nem a vegyifegyverré alakított capsaicin bombát, csak élvezhetően csípősen. Ez a fogás csípős, indiai, mindenki maga dönti el mennyire csípősen készíti, a receptben a chili paprika adagok nincsenek kőbe vésve. Ne feledjük, ha nem elég csípős, még mindig lehet egy-két csepp Chili Cseppet utólag belekeverni. Az biztos, ez volt az idei legcsípősebb csirke fogásom.
Hozzávalók:
csirke pác:
1/2 kg csirkemell, csíkokra vágva
4-5 evőkanál földimogyoró olaj a sütéshez
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál chili paszta
1/2 dl finomliszt
1/4 dl kukorica keményítő
1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
só, lehetőleg Himalája só
1 teáskanál feketebors
újhagyma karikák, petrezselyem zöldje
A szósz:
1 evőkanál növényi olaj
3 db szárított erőspaprika
4 evőkanál Kesudió, összetörve apróra
1 db nagyobb vöröshagyma, karikázva
1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
1 evőkanál édes szójaszósz
2 db paradicsom negyedelve
só, lehetőleg Himalája só
Elkészítés:
- Helyezd a csirkedarabokat egy tálba, és add hozzá a marinádot/pácot. Keverd jól össze, és hagyd pácolódni legalább 15 percig.
- Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat, és amikor eléggé forró, öntsd bele a pácolt csirkedarabokat, és süsd aranybarnára. Csurgasd le a felesleges olajat, és tedd félre.
- Most a hagymát és a kápiapaprikákat dinszteld meg a maradék olajban. Ha üveges a hagyma, add hozzá gyömbér-fokhagyma pasztát és kevergetve süsd egy percig.
- Add hozzá a chili pasztát, a szójaszószt, a sót, a félbevágott paradicsomokat, gyömbér-fokhagyma pasztát, a kesudió darabokat és keverd jól össze. Főzd egy pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Végül add hozzá a sült csirkedarabokat, a szárított erőspaprikákat, szórd meg koriander- vagy petrezselyem zölddel, újhagyma karikákkal, ki mit szeret, és tálald melegen. Basmati rizs kitűnő köret hozzá.
Jó étvágyat!