Sárkány Csirke falatok

Sárkány Csirke falatok

Nem tudom Ti hogy vagytok az erős, csípős ételekkel, én szeretem. Na persze nem a vegyifegyverré alakított capsaicin bombát, csak élvezhetően csípősen. Ez a fogás csípős, indiai, mindenki maga dönti el mennyire csípősen készíti, a receptben a chili paprika adagok nincsenek kőbe vésve. Ne feledjük, ha nem elég csípős, még mindig lehet egy-két csepp Chili Cseppet utólag belekeverni. Az biztos, ez volt az idei legcsípősebb csirke fogásom.

Hozzávalók:

csirke pác:

1/2 kg csirkemell, csíkokra vágva

4-5 evőkanál földimogyoró olaj a sütéshez

1 evőkanál sötét szójaszósz

2 evőkanál chili paszta

1/2 dl finomliszt

1/4 dl kukorica keményítő

1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta

só, lehetőleg Himalája só

1 teáskanál feketebors

újhagyma karikák, petrezselyem zöldje

 

A szósz:

1 evőkanál növényi olaj

3 db szárított erőspaprika

4 evőkanál Kesudió, összetörve apróra

1 db nagyobb vöröshagyma, karikázva

1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta

1 evőkanál édes szójaszósz

2 db paradicsom negyedelve

só, lehetőleg Himalája só

 

Elkészítés:

  • Helyezd a csirkedarabokat egy tálba, és add hozzá a marinádot/pácot. Keverd jól össze, és hagyd pácolódni legalább 15 percig.
  • Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat, és amikor eléggé forró, öntsd bele a pácolt csirkedarabokat, és süsd aranybarnára. Csurgasd le a felesleges olajat, és tedd félre.
  • Most a hagymát és a kápiapaprikákat dinszteld meg a maradék olajban. Ha üveges a hagyma, add hozzá gyömbér-fokhagyma pasztát és kevergetve süsd egy percig. 
  • Add hozzá a chili pasztát, a szójaszószt, a sót, a félbevágott paradicsomokat, gyömbér-fokhagyma pasztát, a kesudió darabokat és keverd jól össze. Főzd egy pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Végül add hozzá a sült csirkedarabokat, a szárított erőspaprikákat, szórd meg koriander- vagy petrezselyem zölddel, újhagyma karikákkal, ki mit szeret, és tálald melegen. Basmati rizs kitűnő köret hozzá.

Jó étvágyat!