Satay csirke maláj módra

Satay csirke maláj módra

Csak egyszer kóstold meg az utcai árusoktól vett csirke satay-t, és szerelmese leszel, ha alkalmad lesz odautazni, de addig is készítsd el itthon, és érezd a távol kelet hangulatát.

Hozzávalók:

csirke pác:

200 ml kókusztej

4 gerezd fokhagyma

másfél teáskanál barna nádcukor

fél teáskanál só

fél teáskanál őrölt fekete bors

1 kicsontozott csirkemell, szalagokra vágva

1 teáskanál madras curry fűszerkeverék

satay pálcika 24 db

Földimogyoró/kókusz szósz:

200 ml kókusztej

1 evőkanál madras curry fűszerkeverék

100 gr krémes mogyoróvaj alacsony zsírtartalmú

1/2 dl csirkehúsleves

50 gr barna nádcukor

2 evőkanál citromlé

1 teáskanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A pác:

Keverjük össze a kókusztejet, a fokhagymát, a curry port, a barna cukrot, a sót és a borsot, addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Tegyük a pácba a csirkét, fedjük le, és pácoljuk legalább 2 órán át, vagy még jobb, egy éjszakán át.


2. A Kókusz / Mogyoró Szósz: a kókusztejet, a curry port, a mogyoróvajat, a csirkehúslevest, és a barna pálmacukrot párold egy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten 5 percig folyamatos keverés közben, amíg sima nem lesz. Vedd le a tűzről, és keverd bele a citromlevet meg a szójaszószt, ízlés szerint sózd.

3. Melegítsd elő a grillt, vagy ha serpenyőt használsz, akkor közepes-magas hőmérsékletre hevítsd fel.


4. Fűzd a pácolt csirkét nyársra, majd a grillen vagy serpenyőben süsd meg, 4-től 5 perc oldalanként, vagy amíg a hús átsült (de ne süsd túl, mert a hús rágós lesz). Tálald a meleg földimogyoró szósszal, rizzsel vagy rizs tésztával, de spagettivel is finom.