Most egy igazán könnyű maláj csirkesaslikot mutatok, szinte csak meg kell grillezni a csirkedarabokat, a mártogató földimogyorószószt készen lehet kapni hozzá.
Hozzávalók:
150 ml kókusztej
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál madras curry enyhe
1 ½ teáskanál barnacukor
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
500 g bőrnélküli, csontnélküli csirkehús, kockázva
1 tasak mogyorószósz
250 g Basmati rizs
12 db bambusz pálcika nyársnak
Elkészítés:
Keverd össze a kókusztejet, fokhagymát, a madras curryt, a barnacukrot, sót és a borsot, mindaddig, amíg a cukor feloldódik. Forgasd bele a csirkehús darabkákat, és hagyd állni 2 órát, de ha előre dolgozol, akkor egy egész éjszakát a hűtőben tölthet.
Melegítsd elő a grillt, a grillserpenyőt, vagy egy normál serpenyőt közepes hőfokra.
Húzd rá a csirkedarabkákat a nyárspálcikákra, és grillezd forgatva 4-5 percig oldalanként. Vigyázz, ne süsd túl, mert rágós lesz a hús.
Tálald a felmelegített mogyorószósszal, rizzsel, vagy, amivel jólesik.
Jó étvágyat!