Satay Csirkemell földimogyorószósszal

Satay Csirkemell földimogyorószósszal

Most egy igazán könnyű maláj csirkesaslikot mutatok, szinte csak meg kell grillezni a csirkedarabokat, a mártogató földimogyorószószt készen lehet kapni hozzá. 

Hozzávalók:

150 ml kókusztej

4 gerezd fokhagyma

1 teáskanál madras curry enyhe

1 ½ teáskanál barnacukor

½ teáskanál só

½ teáskanál őrölt fekete bors

500 g bőrnélküli, csontnélküli csirkehús, kockázva

1 tasak mogyorószósz

250 g Basmati rizs

12 db bambusz pálcika nyársnak

Elkészítés:

Keverd össze a kókusztejet, fokhagymát, a madras curryt, a barnacukrot, sót és a borsot, mindaddig, amíg a cukor feloldódik. Forgasd bele a csirkehús darabkákat, és hagyd állni 2 órát, de ha előre dolgozol, akkor egy egész éjszakát a hűtőben tölthet.

Melegítsd elő a grillt, a grillserpenyőt, vagy egy normál serpenyőt közepes hőfokra.

Húzd rá a csirkedarabkákat a nyárspálcikákra, és grillezd forgatva 4-5 percig oldalanként. Vigyázz, ne süsd túl, mert rágós lesz a hús.

Tálald a felmelegített mogyorószósszal, rizzsel, vagy, amivel jólesik.

Jó étvágyat!