Szeretem a jó történeteket, a kitartó emberek sztorijait a sikerig, egy recept mögötti színes történelmet, Ilyen a Belmont Tavern New Jersey-ben is, ahol Stretch, aki már 1989-ben meghalt, megalkotta a Savoy Csirke receptjét, és védte élete végéig a recepttitkot, ahogy arrafelé mondani szokás: "elmondom hogy kell csinálni, de akkor meg kell, hogy öljelek". szerencsére van, aki továbbviszi a hagyományos módon elkészített Savoy Csirke készítését, azóta is az étlapon szerepel a Belmont Travern-ben, és egyre csak gyarapodik a híres emberek listája, akik fogyasztották ezt a kitünő ételt.
Hozzávalók:
4 csirkecomb, félbevágva, alsó-felső
só
feketebors
4 gerezd fokhagyma
1 dl reszelt keménysajt, parmesan, vagy hasonló
4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál oregano, szárított, morzsolt
1 teáskanál kakukkfű, szárított, morzsolt
1 dl vörösbor ecet
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, sózd és borsozd a csirkecombokat és tedd félre.
- Egy turmixgépben aprítsd össze a fokhagymát, a kemény érlelt sajtot, 3 evőkanál olíva olajat, az oreganot és a kakukkfüvet, és tedd félte a krémesített fűszerkevereket.
- Hevíts fel egy evőkanál olíva olajat lehetőleg öntöttvas serpenyőben, közepes hőfokra. Helyezd a csirkecombokat bőrükkel lefelé, és süsd aranybarnára, kb. 6-8 percig, majd fordítsd meg őket.
- Egy kanállal kend rá a csirkecombokra a fűszerkrémet, és tedd serpenyőstől az egészet a sütőbe (persze nem fanyelű, vagy műanyadnyelű serpenyővel), és süsd 20-25 percig.
- Vedd ki a serpenyőt a sütőből, szedd ki a csirkecombokat, öntsd hozzá az ecetet a serpenyőben maradt olajos szószhoz, jól keverd össze, és öntsd rá a tálban lévő csirkecombokra.
- Tálald főtt, vagy sült krumplival, krokettel, rizzsel, vagy salátával, de még kenyérrel is finom egy nyári délután.
Jó étvágyat!
forrás: saveur