A hagyományos francia fűszerezett sókeverék, amit főleg húsok tartósítására használtak. De ma már sok-sok másra is használja a modern konyha. Margaret Visser: “A só az ízek rendőre, rendben tartja az ízeket, visszafogja az erőszakosat, hogy a gyengébb fölött uralkodjon.” Jamie Oliver: “A fűszerezett só a legegyszerűbb és alapvető módja az ételek befejezésének, olyan egyszerű és ízletes, de sajnos szinte senki sem csinálja.” Mit tartalmazhat a keverék? fokhagymaport, chilit, pap- rikát, borsot, zöldfűszereket, őrölt gyömbért, őrölt mustárt, sok mást.
Felhasználási javaslat: Keverjük olajjal, olvadt vajjal csirkesültek dörzsölésére, de szinte min- denre használhatjuk, amit sózni kellene, hús, hal, zöldség, ragu, leves, töltelék, salátaöntet, stb.
Hol használják?: Franciaország