Sertés Dagadóból ízletes Adobo

Sertés Dagadóból ízletes Adobo

Minél jobban belemerülök a Fülöp-szigeteki gasztronómiába, annál többféle Adobo variációval találkozok. Ha egyszerűen le lehetne írni mi is az az Adobo, akkor talán a magyar Pörkölt a megfelelője, másfajta fűszerezéssel. Mint minden Fülöp-szigeteki étel, ez is a Spanyol és a Bennszülött ételek keveredéséből jött létre évszázadokon keresztül. A főtt, szaftosított hús savanykás, sós és édeskés ízű egyszerre. Ezért olyan izgalmas, és egyre népszerűbb Európában is. Nem nagyobb ördöngősség elkészíteni, mint a magyar Pörköltet, de ízre nagyon izgalmas, érdemes megkóstolni.

Hozzávalók:

1 kg Sertés Dagadó, nagyobb kockákra vágva

3 közepes Burgonya, negyedelve

1 gerezd Fokhagyma, szeletelve

1 dl Cukornád ecet

0,7 dl Sötét Szójaszósz

200 g Feketeszemű bab villával összetörve

1 zacskó Annatto por, 4 ek vízben feloldva

4 db Babérlevél

10 g egész Feketebors

1 ek Nádcukor

Főző Olaj

Kukorica Keményítő

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben/wokban olajon süsd meg a burgonya negyedeket aranybarnára. Nem baj, sőt, nem kell teljesen átsütni, mert még főni is fog. Ha kész tedd félre.
  • Önts friss olajat a serpenyőbe/wokba, és dobd hozzá a Sertés Dagadó kockákat, süsd, amíg barnulni kezd.
  • Önt hozzá 2 dl vizet, 1 dl Cukornád ecetet, 0,7 dl Sötét Szójaszószt, a Feketeszű bab konzervet, a feloldott Annatto port, 1 ek Feketebors szemeket, 4 Babérlevelet, a Fokhagymát, majd forrald fel, a hőt csökkentve lassú tűzön hagyd rotyogni egy órát, amíg a Dagadó megpuhul, de:
  • Add hozzá az utolsó 5-10 percben a sült burgonya negyedeket is.
  • 0,5 dl hideg vízben oldj fel 1 tk Kukorica Keményítőt, és önts hozzá, hogy a szósz besűrűsödjön. Főzd még egy percig. Ha túl sűrű, adj hozza egy kis vizet.
  • Tálald tetszőleges körettel, kenyérrel, savanyúsággal.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.angsarap.net



Rendelhető hozzávalók