Minél jobban belemerülök a Fülöp-szigeteki gasztronómiába, annál többféle Adobo variációval találkozok. Ha egyszerűen le lehetne írni mi is az az Adobo, akkor talán a magyar Pörkölt a megfelelője, másfajta fűszerezéssel. Mint minden Fülöp-szigeteki étel, ez is a Spanyol és a Bennszülött ételek keveredéséből jött létre évszázadokon keresztül. A főtt, szaftosított hús savanykás, sós és édeskés ízű egyszerre. Ezért olyan izgalmas, és egyre népszerűbb Európában is. Nem nagyobb ördöngősség elkészíteni, mint a magyar Pörköltet, de ízre nagyon izgalmas, érdemes megkóstolni.
Hozzávalók:
1 kg Sertés Dagadó, nagyobb kockákra vágva
3 közepes Burgonya, negyedelve
1 gerezd Fokhagyma, szeletelve
1 dl Cukornád ecet
0,7 dl Sötét Szójaszósz
200 g Feketeszemű bab villával összetörve
1 zacskó Annatto por, 4 ek vízben feloldva
4 db Babérlevél
10 g egész Feketebors
1 ek Nádcukor
Főző Olaj
Kukorica Keményítő
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://www.angsarap.net